pondělí 12. prosince 2016

Malý Velký Bojovník, Hands of Stone, Heropanti, Inspektor Clouseau, Návrat Růžového pantera


Malý Velký Bojovník (Da bing xiao jiang, 2010) - 60 %
Docela povedený historický film o tom, jak to může dopadnout, když přežijí z velké bitvy jen dva nepřátelé. Přitom je to docela dobrý film o přátelství, kde jsem ale přece jen čekal trochu lepší akční scény. Musí se ale nechat, že Jackie Chan tentokrát více hraje, než tančí, což je také dobře. On hrát umí, když chce.

Hands of Stone (2016) - 60 %
Je to boxerský film, tak budu trochu hodný, ale přece jen je to spíše průměrné, než jakékoli jiné. Roberto Durán je určitě zajímavou postavou, ale v tomhle podání vypadá jednoduše jako zlobivé dítě, které se napravilo, nebo spíš které mělo svoje problémy a vyřešilo si je. Robert De Niro fajn, ale jinak nikdo moc neexceluje.

Heropanti (2014) - 60 %
Tiger Shroff se musí stát velkou indickou hvězdou, to by snad ani nešlo jinak, když je tak pohybově a vlastně i umělecky nadaný, ale asi by bylo lepší si vybírat i jiné než jen romantické filmy, i když ten jeho kukuč k tou vybízí. Ale on je nejlepší v akčních scénách, kde doslova exceluje. Jinak je to romanticko-dramatická limonáda.

Inspektor Clouseau (Inspector Clouseau, 1968) - 50 %
Když se díváte na "Růžového pantera" s Peterem Sellersem, nevidíte Petera Sellerse, ale vidíte Clouseaua. Když se díváte na film "Inspektor Clouseau" s Alanem Arkinem, vidíte Alana Arkina, který se snažil, ale prostě nevytvořil tak skvělou postavu jako Sellers. A to je ten zásadní problém. Nemluvě o tom, že příběh je takový divný.

Návrat Růžového pantera (The Return of the Pink Panther, 1975) - 80 %
Některé ty gagy jsou naprosto neskutečné. A popravdě, zjistil jsem, že v originál zní ještě lépe, tedy pokud se jedná o hlášky, než je tomu v češtině, kdy dabing jsem přece jen znal více. Peter Sellers je ale natolik neskutečný, že je prostě lépe se na něj dívat v původním znění, protože on hrál jako celek tedy i hlasem.

Žádné komentáře:

Okomentovat