sobota 3. prosince 2016

Letiště 1975, American Romance, Ipova smrt, Jako kočky a psi: Pomsta prohnané Kitty, Cizí oběd


Letiště 1975 (Airport 1975, 1974) - 70 %
Jasně, že tohle není tak dobře rozpracované jako první film, ale nemůžu si pomoct, jako akční film to docela funguje, pokud odhlédneme od toho, že je letadlo možné pilotovat s tím, že má pořádnou díru v kabině pilotů a jedině, jak by se to projevilo, by byla trochu zima. Beru tohle jako béčko a jako béčko mě to bavilo.

American Romance (2016) - 40 %
Moderní Bonnie a Clyde v poměrně malém podání, kdy jde vlastně jen o to, jak dvojice vtrhne do jednoho domu a dělá si tu s místními obyvateli, co se jí zachce. Ale klid, ono to zase není nějak extra nápadité nebo explicitní. Trocha vraždění pod praporem mládí, rebelství a velké lásky. A možná také šílenství. Nic nového, nic překvapivého.

Ipova smrt (Atunci i-am condamnat pe toti la moarte, 1972) - 80 %
"Ipova smrt" ukazuje sílu rumunského filmu, který rozhodně není bezzubý a rozhodně existuje. Ano, je to politické téma, ale je to i téma lidské a je podáno zajímavým, někdy až abstraktním způsobem, který ale dělá ten správný dojem. To nejsou jen prázdné scény. Mě tenhle příběh o tom, co je nejlepší pro všechny, dostal.

Jako kočky a psi: Pomsta prohnané Kitty (Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore, 2010) - 40 %
Kvalitativně je to v podstatě srovnatelné s prvním filmem, což znamená, že to není nic skvělého a nepřináší to nic uhrančivého ani v oblasti komedie, ani v oblasti rodinného filmu, ale opět se tomu musí nechat, že jsou zde docela dobré triky, které fungují. Ani tentokrát mě ale tahle špionážní parodie nedostala.

Cizí oběd (Dabba, 2013) - 100 %
Irrfan Khan je mým oblíbeným indickým hercem a třeba na "Inferno" jsem se víc těšil kvůli němu než Hanksovi. Ve filmu "Cizí oběd" mohl prezentovat svoje mistrovství. Ale film není jen o něm, je o skvělých postavách, krásné platonické romanci a pojetí, které je skoro ve stylu absurdního divadla. Za mě nádhera!

Žádné komentáře:

Okomentovat