úterý 13. prosince 2016

Janatha Garage, Svatba mezi citróny, Vražda v Orient expresu, Kouzelná chůva a Velký třesk, Růžový panter znovu zasahuje


Janatha Garage (2016) - 60 %
Docela dobrý akční film, kde ale opět převládají akční scény, a to myslím co do kvality, ale nikoli do kvantity. Je to v nich správně namachrované, což se mi na indických filmech líbí, ale v tomto případě mě nedovedly v takové míře dostat ostatní aspekty filmu, kdy třeba postavy mi tolik nevadily, ale vývoj děje spíš neurazil, než že by nadchnul.

Svatba mezi citróny (Den skaldede frisør, 2012) - 55 %
Dobrý romantický film, který se ale celkově kloní spíše k průměru než někam výš. Je to dáno tím, že jsou zde sice nakousnuta zajímavá témata, ale nakonec nejsou až tak vyhrocena a nejsou až tak zásadní. Přijde mi to spíše jako snaha kořenit romantiku bez toho, aby to koření ale mělo smysl. Třeba homosexuální vztah nebo následky rakoviny jsou tu dějově tak nějak navíc, i když přirozeně zobrazené.

Vražda v Orient expresu (Murder on the Orient Express, 1974) - 70 %
Určitě to není špatné, ten příběh je sám o sobě prostě dobrý, ale zpracování s Davidem Suchetem mi sedlo mnohem více, i když tohle z roku 1974 má neskutečnou plejádu skvělých herců. Ty jsou výborní, snad až na Poirota, který mi ve Finneyho podání přišel opravdu až moc jako tučňák. Suchet u mě prostě vede.

Kouzelná chůva a Velký třesk (Nanny McPhee and the Big Bang, 2010) - 40 %
Tady je strašná škoda, že se v podstatě opakuje to, co bylo prezentováno v prvním filmu. Ten příběh je vlastně stejný, jen je tam trochu jiná rodina, což ale z filmu prostě nedělá druhý díl, ale jenom kopii. Je to smutné o to víc, že jsou zde zajímaví herci. Bohužel ani v tomto případě není narušeno, že opakovaný vtip není vtipem.

Růžový panter znovu zasahuje (The Pink Panther Strikes Again, 1976) - 70 %
Nemůžu si pomoct, ale z nějakého důvodu mi tenhle díl až tak vtipný nepřijde. On je pořád dobrý, al předchozí mě dostaly mnohem více. Na druhou stranu jsou zde scény, které prostě člověk normálně vymyslet nemůže. Na to musí mít skutečně hlavu a Blake Edwars ji s Frankem Waldmanem měli. A samozřejmě bez Sellerse by to nikdy nešlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat