sobota 24. prosince 2016

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny, Den cvoka, Na východ od ráje, Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party, Money


Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (Hacksaw Ridge, 2016) - 90 %
Trochu jsem měl z tohohle filmu vítr. Na jednu stranu skvělý Mel Gibson, kterého jako režiséra uznávám ještě více než jako herce, na druhé straně pak příběh člověka, který je ve své podstatě fanatikem. Ale Mel opět ukázal, že zvládne natočit film, který diváka ohromí, a to hlavně ve válečných scénách, které mě takhle nedostaly od "Vojína Ryana", ale tentokrát už mám přece jen víc nakoukáno. Stejně jsem jen oněměle čuměl.

Den cvoka (Dzien swira, 2002) - 80 %
Ten český název mi přijde takový trochu zavádějící, přece jen, cvok mi tady moc nesedí, ale budiž. Jednoznačně jsem od filmu nic nečekal, a pak jsem jenom koukal, co to sleduji. Výborně natočené se smyslem pro absurdnost a schopnost zajít tak daleko, jak je potřeba. Výborný polský film, který ukazuje sílu tamější kinematografie.

Na východ od ráje (East of Eden, 1955) - 70 %
Tohle je snímek, u něhož jsem si poprvé skutečně říkal, že James Dean byl skvělý herec a že je ho škoda. Vlastně je to film o tom, jak může také vypadat jedna nefunkční rodina a že to není jen tím, že jeden ze synů je rebel. Finále je hodně emotivní a dovede zasáhnout, ale překvapivě film zase až tak nedovede v dnešní době překvapit vývojem.

Tenhle dokument je místy pořádná slátanina a je na něm vidět neskutečná zaujatost, která vede ke zvláštním závěrům, jež pak padají vůči osobě Hillary Clinton, ale na druhou stranu se mi asi líbí, že se někdo, pustil do její kritiky. A hrané scény mi třeba nepřišly až tak strašné, naopak jsou zajímavým prvkem.

Money (2016) - 50 %
Takový celkem průměrný film o tom, co se stane, když vezmete peníze někomu, komu jste je brát neměli. Je to intimní, odehrává se to v podstatě jen v jednom domě, ale jsou zde scény, díky kterým to celkem funguje. Ovšem nic nečekaného, jen herci se snaží o to, aby i tenhle nakonec celkem jednoduchý scénář zvládli. A podařilo se.

Žádné komentáře:

Okomentovat