pátek 9. prosince 2016

Akira, Neonový býk, Dheepan, Dr. Dolittle 5: Lucky jede do Hollywoodu, Yôjû toshi


Akira (2016) - 50 %
Z tohohle snímku jsem byl hodně zklamaný. Na první pohled se prezentuje jako dobrý akční thriller, jenže když se na něj podíváte, tak se to snaží být místy až zbytečně dramatické a vlastně v konečném důsledku prázdné. Jsou zde scény, které jsou akční, jsou povedené, ale je jich tu jako šafránu, což je škoda.

Neonový býk (Boi neon, 2015) - 50 %
Nemám tyhle filmy moc rád. Oni se vlastně nesnaží o nic víc, než zachytit zajímavé lidské osudy, nebo zajímavý druh života jako takového. To se zde daří, ale mně ten film prostě nic nedává. Je to dobré, je to překvapivě velmi kvalitně natočené, ale z tohohle filmu mi v hlavě zůstane málo, i když ta finální erotická scéna byla povedená.

Dheepan (Dheepan, 2015) - 75 %
Snímek, u kterého je vám prostě jasné, že to nemůže mít příjemný průběh. A přesně to vám film "Dheepan" nabídne. Muž ze Srí Lanky, odkud utekl kvůli válce, se usadí v Paříži, aby zjistil, že násilí prostě není možné se vyhnout. Násilí je všude, a to i v tomhle civilizovaném světě, což je na tom to nejsmutnější.

Dr. Dolittle 5: Lucky jede do Hollywoodu (Dr. Dolittle: Million Dollar Mutts, 2009) - 20 %
Kvalita předchozích dvou dílů jen tak nějak dodržena a snímek je prostě blbinou, která nepřinese nic zajímavého a pořádně ani vtipného, vlastně to ani není v konečném důsledku nějak moc roztomilé. Sledovat tuhle hrdinku už vás ani nebude bavit, protože se furt topí ve stejných problémech a je tak trochu pitomá.

Yôjû toshi (1987) - 70 %
Ale jo, trochu tomu nadsadím, protože se mi tu neskutečně líbila animace, nemluvě o tom, že se zde animují také pořádně drsné scény, které jsou skutečně dobře vymyšlené i realizované. Celkově má film parádní temnou atmosféru, u které jsem se výborně bavil, a i když příběh nemusí zrovna oslnit, je také dobrý.

Žádné komentáře:

Okomentovat