sobota 16. dubna 2016

Vzájemná důvěra, Stalo se v Číně IV, The Night Before, The Survivalist, Detail


Vzájemná důvěra (Trust, 1990) - 70 %
Tohle je tak podivný film, ale celkem snadno se vám dovede dostat pod kůži postavami, které jsou tak nějak dobře napsané, realistické, ale přitom karikované. Není to třeskutá komedie, ale přesto je to celé tak hezky postavené na hlavu, že se prostě musíte smát. Anebo od filmu odejít znechuceni. Já jsem se bavil.

Stalo se v Číně IV (Wong Fei Hung IV: Wong je ji fung, 1993) - 50 %
Pro mě je tohle propad v sérii. Najednou se dostáváme k trochu jiné postavě, než jakou jsme měli doposud. Z odchodem Jeta Liho od série, se z ní vytratilo i charisma, což je hodně znát, a tento Wong Fei Hung je takový celkem nudný, moc ukecaný, asi trochu moc dětský ve srovnání s Jetem Lim. Není to úpadek série, ale prostě takový akční průměr.

The Night Before (2015) - 60 %
Seth Rogen a jeho kámoši si natočili další film, který je hlavně proto, aby se bavili oni. Ale sem tam se jim daří, aby pobavili i diváka. Díky jejich obhroublému humoru, který tentokrát nejde až tak daleko, i když epizoda s Jamesem je skvělá, se jim daří udržet vaši pozornost. A mě osobně naprosto dostala žádost o ruku. Ano, jsem z těch, co jim Miley nevadí.

The Survivalist (2015) - 70 %
Pokud máte rádi postapokalyptické filmy, tak tenhle by se vám mohl líbit. Pokud vám nevadí, že v tom nejsou zombie a je to celkově tak strašně depresivní, až se u toho budete kroutit. Jako kdyby tady nebyla ani chvíle veselí, jako kdyby s koncem téhle civilizace končil i život. Asi se budu z každého dne ještě víc radovat.

Detail (Nema-ye Nazdik, 1990) - 60 %
Něco podobného, jako si zažil Stanley Kubrick, anebo alespoň lidé, co si mysleli, že jsou v kontaktu s Kubrickem, si zažil i jeden íránský režisér. Tento případ se pak stal námětem tohoto snímku, snímku, který je částečně hraný, částečně dokumentární, kdy je velmi těžké tu hranici rozlišit. Zajímavý námět, který mě ale nedovedl vtáhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat