neděle 24. dubna 2016

Tenkrát v Číně, Stalo se v Číně V, Tom Clancy's the Division: Agent Origins, Whitney, Chlapci ze sousedství


Tenkrát v Číně (Wong Fei Hung, 1991) - 75 %
Musím říct, že zatím mě nejvíc dostal druhý díl, který jsem viděl vlastně jako první. Ty souboje mi tam přišly nejlepší. Jenže tady je ta scéna se žebříky a ta se zdá skoro neuvěřitelná. Tohle jsou scény, pro které se chcete na hongkongské filmy dívat. Jet Li je zde naprosto úchvatný, ale i tak mi přijde film moc roztahaný.

Stalo se v Číně V (Wong Fei Hung chi neung: Lung shing chim pa, 1994) - 50 %
Tahle série se dle mého s odchodem Jeta Liho hodně zvrhla do takového toho průměru akčního filmu, kde jsou zde nějaké dobré scény, jsou zde i nějaké prvky navíc, jako společenská a lidská kritika, ale celkově to nějak moc nevyčnívá a spíš je to prostě jen tak nějak průměrné, nic moc navíc z toho necítím.

Nato, že snímek vypadá, že byl natočen partou nadšenců, je to vlastně docela dobré, a podařilo se do toho zahrnout i humor. "Tom Clancy's the Division: Agent Origins" má ten správný odér apokalypsy, navíc akční scény jsou opravdu dobré. Jsem ale rád, že to byl jen krátký film, protože na něco delšího by to chtělo sakra lepší dějovou linku.

Whitney (Whitney, 2015) - 20 %
Nemůžu si pomoct, ale kýčovitější film už jsem dlouho neviděl. Ta romance je tu podána tak neskutečně hloupě a sladkobolně, že jsem ani na chvíli neměl pocit, že by to mohla být Whitney Houston. Možná až na momenty, kdy se zpívalo. Ten vztah ale je podán tak neskutečně naivně, nejen proto, že ona naivní očividně byla, ale i z hlediska filmařského. Vadilo mi se na to koukat, jak to bylo hloupé.

Chlapci ze sousedství (Boyz n the Hood, 1991) - 90 %
Tohle je krásná ukázka toho, co vlastně představuje život v ghettu. Mluví se o rasismu, ale ta nenávist není jen směr bílí-černí, ale je i ve směru černí-černí. Stejně jako je mezi bílými. Jednoduše, prostě nejde o to, jakou barvu pleti má, zabíjet se mezi sebou budou lidé pořád a je jedno, z jak banálních to bude důvodů, jestli pro peníze anebo pro pomstu. Je tu jen naděje, že se někomu podaří uniknout.

Žádné komentáře:

Okomentovat