pondělí 11. dubna 2016

Sex, lži a video, Convergence, Hangman, Je suis à vous tout de suite, Řekni cokoliv...


Sex, lži a video (Sex, Lies, and Videotape, 1989) - 70 %
Již u svého prvního celovečerního filmu Steven Soderbergh ukázal, že je velmi schopným autorským tvůrcem, který se dokáže hodně hluboko podívat do lidské duše a vůbec mu nevadí, že se bude probírat tématy, která nejsou pro někoho příjemná, nebo o nich nechce mluvit otevřeně. V tomhle případě je to sexualita, která závratně ožívá díky hereckým výkonům, a to v podstatě bez nutnosti nasnímat explicitně samotný akt.

Convergence (2015) - 30 %
Skoro to vypadalo, že by to mohlo být docela zajímavé sci-fi. Nakonec je to ale jenom špatný film s celkem dobrým nápadem, který ale nebyl využit k ničemu zásadnímu. Nemusí to nutně urazit, ale v mém případě nedošlo ani k tomu, že by mě to nadchlo. Po půlhodině jsem měl pocit, že jsem ty tváře viděl už moc a že by to chtělo něco jiného.

Hangman (2015) - 30 %
Ty bláho, další found footage. A co přinese asi nového? No, vlastně vůbec nic, ale tak to už přece od tohoto žánru nečekáme. Celkem tísnivá, respektive paranoidní situace je využita k tomu, aby se odvíjel klasický příběh, kdy čekáte jen na to, jestli něco děsivého uvidíte, nebo ne. Tady vidíte a některé scény dovedou překvapit. Finále dobré.

Francouzi mají docela dobré komedie a tahle je toho ukázkou. Není to skvělá řachanda, ale už jen ten nápad je výborný. Mladá žena, která je trochu porouchaná v tom, že není schopna říct ne. Jelikož dělá na oddělení, kde celkem často vyhazuje lidi, je to problém. A tak našla cestu, jak se přenést přes svůj psychický problém a trochu ulehčit vyhazovaným jejich cestu. Prostě se s nimi vyspí. Vystavět n tomhle příběh bylo umění, ale povedlo se!

Řekni cokoliv... (Say Anything..., 1989) - 80 %
Romantické filmy jsou v poslední době celkem průser, ale Cameron Crowe má něco do sebe pořád - většinou - a očividně toho měl do sebe dost i na začátku kariéry. Krásný film, který se nutně nesnaží o sentiment za každou cenu, ale je zábavný a má skvělé herecké výkony, kdy dnes byste neřekli, že John Cusack byl něčeho podobného schopný.

Žádné komentáře:

Okomentovat