neděle 17. dubna 2016

Delikatesy, Zoolander No. 2, Macbeth, Otcové a dcery, Gu ling jie shao nian sha ren shi jian


Delikatesy (Delicatessen, 1991) - 80 %
Jeunet a Caro mají takovou speciálně temně groteskní poetiku, že se jejich filmu dá jen těžko odolat. Je to humorné, i když si uvědomíte, že ten příběh, jež je vám vyprávěn, je ve skutečnosti hororový. Herecké obsazení ale sedne dokonale a Dominique Pinon ukazuje svoje nejen klaunské, ale i herecké schopnosti.

Zoolander No. 2 (Zoolander 2, 2016) - 80 %
Skvěle jsem se bavil, a to mi ke štěstí tentokrát stačilo. Výborní herci v naprosto debilních rolí, někteří ale ve skvělých. Překvapí přítomnost mnoha hvězd, některých si možná ani nevšimnete. Tohle je ale zážitek, který mi na chvíli utkví v paměti, za což jsem moc rád. Je skvělé se v kině jednou pořádně zasmát.

Macbeth (Macbeth, 2015) - 45 %
Nemůžu si pomoct, ale kdybych nejprve viděl tenhle film, tak mě to asi nepřiměje, abych se na Shakespearovy tragédie díval i na divadle. Má to všechno, co by tahle hra měla mít, ale přitom je to tak neskutečně divácky nepříjemné, že mě nebavilo se na to koukat, a to i přes přítomnost oblíbených herců.

Otcové a dcery (Fathers and Daughters, 2015) - 80 %
Tenhle film mě dostal. Bylo to částečně i díky tomu, že byl v hlavní roli Russell Crowe, který navíc hrál spisovatele, ale prostě i proto, že mě ten příběh dovedl oslovit. Ta romance a její finále, to se mi zase tolik nelíbilo, ale film ve mně dovedl vzbudit emoce a neměl jsem pocit, že jsem jím vydírán. Takže za mě velmi povedené.

Obdivuji to, že se podařilo 24 hodin vměstnat do 4 hodin, ale přesto si nemohu pomoct, ten snímek mi prostě přišel roztahaný. Tchajwanská kinematografie očividně nebude jedna z těch, které budu obdivovat, i když jsou zde scény, které i na mě dovedly zapůsobit. Za tu dobu jich ale nebylo mnoho. Ne tolik, kolik bych čekal.

Žádné komentáře:

Okomentovat