sobota 27. února 2016

Purpurová růže z Káhiry, Sicario: Nájemný vrah, Vulture City, 45 let, Captive


Purpurová růže z Káhiry (The Purple Rose of Cairo, 1985) - 80 %
Woody Allen už pro mě není tak velkou neznámou jako dříve, ale pořád mě dovede svými filmy dostat. Tohle je jedna z ukázek toho, jak je skvělým filmařem. On vezme jednoduchý nápad, ale díky svým postavám a dialogům do něj dá tolik, že z toho vytvoří velký film. A "Purpurová růže z Káhiry" je rozhodně velký film, zábavný, nostalgický a místy správně krutý.

Sicario: Nájemný vrah (Sicario, 2015) - 80 %
Neskutečně temný film, kde místy máte pocit, že opravdu není naděje, že všichni jsou svině a že všichni umřou. Místy je to nádherně dokumentaristické a vy máte pocit, že sledujete skutečný zátah. A pak vás zase dostanou herci svými výkony, které jsou výtečné, především pak Emily a Benicio. Ale i Josh je správně jetý.

Vulture City (2015) - 35 %
Snímek, který se toho snaží říct skutečně hodně, ale nakonec doplácí na to, že to nemají tvůrci pořádně srovnané na papíře a že jejich výsledek je prostě takovým mišmašem všeho, co je vzhledem ke vztahům a ke kritice společnosti v dané vrstvě napadlo.

45 let (45 Years, 2015) - 80 %
Krásný film o tom, že stáří není jednoduché, ale přesto může být dojemné a hezké. Silou tohoto filmu je hlavně skutečnost, že je podán s dokonalou lehkostí a citem pro to, aby se nejednalo jen o dojemnou žumpu. Naopak, herecké výkony a vedení režiséra jsou obdobou jinak celkem obyčejného příběhu, který ukazuje, že lidský život prostě obyčejný není.

Captive (2015) - 40 %
Kdyby na konci nebyla informace, že je to podle skutečné události, klidně bych to považoval i za docela dobrý snímek, respektive bych mu dal ještě vyšší hodnocení. Ale v tomhle případě jdu spíše pod průměr, protože tvůrcům se podařilo jen obsadit dobře herce a nechat je hrát dobře. Jinak ale film nic zvláštního nepřinese.

Žádné komentáře:

Okomentovat