středa 24. února 2016

Jdi a dívej se, Aillaendeu: Siganui Sum, Geugjeogin Harutbam, Rodinka Belierových, Rise of the Footsoldier Part II


Jdi a dívej se (Idi i smorti, 1985) - 85 %
Fuj! Tedy to není fuj, které by se vztahovalo ke kvalitám filmu, ale je to fuj, které se vztahuje k tomu, co všechno může člověk udělat. Já vím, je to jen film, ale klidně by to mohl být i dokument, protože taková zvěrstva se vlastně dějí. A někdy nepotřebujete ani krev, aby vás scéna odrovnala. Například ta s focením je neskutečně děsivá.

Možná jsem čekal něco jiného, když jsem u filmu viděl i popisek, že se jedná o thriller, někde dokonce i o horor, ale musím říct, že když jsem tohle viděl, tak jsem ani napětí, ani nic jiného moc nepocítil. Je to spíše prostě snímek, který si chce hrát s mysteriózním prvkem, ale rozhodně z něj nedostává maximum, které by vás ohromilo.

Geugjeogin Harutbam (2015) - 40 %
Je strašně moc vidět, že se Korejci ve své současné filmové tvorbě inspirovali v amerických filmech a chtějí se na ně dotáhnout. Kvalitou vizuálu se jim to daří naprosto dokonale, ale někdy jen dosahují toho, že kopírují americké postupy, což je prostě špatně. A takový je i film "Geugjeogin Harutbam", romantická komedie, která je nakonec až moc sladkobolná.

Rodinka Belierových (La famille Bélier, 2014) - 80 %
Rovnou se přiznám, že jsem čekal nějakou šaškovskou blbinu, ale nakonec jsem dostal nesmírně zábavný film, který je sice komedií, ale hlavně je filmem, který dokáže předávat zajímavá témata způsobem, který je vtipný, ale přitom se dostává k jejich podstatě. A navíc není zbytečně patetický ani sentimentální. Velmi příjemné překvapení.

Nějak mě tyhle filmy prostě neberou. Nedokážu se na ně naladit, a i když si myslím, že zrovna v tomhle bylo pár nápadů, které stojí za to, tak celkově mě to prostě opět neoslovilo. Je to film, který si hraje na drsnou gangsterku současnosti, ale přitom to zase tak drsné není a navíc zde nejsou postavy, které by mě bavily.

Žádné komentáře:

Okomentovat