středa 10. února 2016

De vierde man, Křídla Vánoc, Let It Be, Gang jiong, Už teď mi chybíš


De vierde man (1983) - 70 %
Paul Verhoeven není tak explicitní jako David Cronenberg, ale přesto dokáže vyhmátnout podstatu člověka a jeho temnou stránku s takovou děsivou krásou, až se vám na to ani nechce koukat. Tohle je přesně ten případ, který je krásně syrový a také brutální, kdy v závěru si láskyplně povzdechnete nad tím, jak krásně to připomíná italské giallo.

Křídla Vánoc (2013) - 40 %
Takový hezký vánoční film, který si o sobě myslí, jak je moc chytrý už ve scénáři, i když ty postavy jsou ve skutečnosti karikaturami, s kterými si tvůrci hrají, jak potřebují, takže vlastně klasický vánoční film, na který je napasovaná romantika a prostředí českého Globusu. Krajča nemám rád, ale herec to je dobrý, na Vicu se ale kouká lépe.

Let It Be (1970) - 100 %
Ne, já prostě s Beatles nemohu jinak. Slyšet je zpívat a vidět je u toho, to je prostě krása a je jedno, že to je ve formě, která místy připomíná spíše nahrávku fanouška, který se potuloval kolem kapely zrovna ve chvíli, když zkoušela nebo hrála. Ta čtveřice je prostě úchvatná a přitom máte pocit, že jsou celkem normální. Jako kdyby ani nic nenasvědčovalo tomu, že to je jedno z jejich posledních společných vystoupení.


Gang jiong (2015) - 50 %
Pár vážně povedených scén, ať už vtipných nebo akční anebo obojího charakteru, dělají tenhle film zajímavějším, než jakým ve skutečnosti je. Je příliš roztahaný na to, aby si udržel vaši pozornost celou dobu, a žánrově je to takový mix, v kterém vám přijde, že nějaká ta romance už je opravdu moc. Chvílemi jsem se ale skvěle bavil, škoda, že ne celou dobu.

Už teď mi chybíš (Miss You Already, 2015) - 55 %
Díky těm hereckým výkonům je to hodně fajn a dají se snést i ty pasáže, které by byly jinde hodně přecitlivělé. To finále je z hlediska nafilmování velmi dobré a sama smrt velmi dobře zachycena, ale pořád si nejsem jistý, co se film snažil říct? Že umírání bolí? Že je to kruté? Ale že se s tím dá smířit? Anebo jen to, že tu jsou herci, co umí hrát?

Žádné komentáře:

Okomentovat