pátek 2. ledna 2015

Zlaté věže, Pravdivé lži, Left Behind, Falešní poldové, Číslo 5 žije


Zlaté věže (The Lavender Hill Mob, 1951) - 60 %
Docela jsem byl na tenhle snímek zvědavý, na to, jak je tenhle film s chytrým a oceňovaným scénářem vtipný, ale nemůžu si pomoct, já jsem se u něj prostě nebavil. Nenacházel jsem zde humor, který bych dokázal ocenit, spíše honičky mi přišly zajímavější a z hlediska akčního mě snímek bavil o něco více.

Pravdivé lži (True Lies, 1994) - 80 %
Kdyby si James Cameron uvědomil, že někdy je opravdu méně více a vykašlal se na stopáž okolo dvou a půl hodiny, byl by tohle skutečně výborný film. Jenže anabáze s dcerou je sice skvěle akční, ale po dvou hodinách už vám stejně přijde nadbytečná. Snímek toho chce strašně moc otevřít a pak i uzavřít, což je asi jeho největší chyba. Jinak je to ale krásná ukázka drsnější akční komedie, která v ostatních ohledech skvěle funguje.

Left Behind (2014) - 20 %
Tady někdo opravdu nevěděl, co chce natočit, jestli mysteriózní sci-fi snímek, katastrofický film, anebo lidské drama. Problém je, že nefunguje ani jedno. Úvod je moc roztahaný a v podstatě nic se neděje. Seznamujeme se s postavami, které nás nezajímají a pak ještě více jak hodinu sledujeme něco, co nás ani nebaví. Ani jedna linie není pořádně uzavřena, a to nejen proto, že jsou všechny špatně napsané i natočené.

Falešní poldové (Let's Be Cops, 2014) - 55 %
Nakonec na mě ta komedie zapůsobila docela dobře, a to jsem se dál, že to bude hodně špatné, že tu bude spousta přehrávání a nebude to mít moc smysl. Smysl to má, i když příběh není nijak úchvatný. Je to ale dobře zvládnuté a na ten průměr to dosáhne v pohodě. Členové Wayansovic rodiny, pokud nepřehrávají, mě docela baví.

Číslo 5 žije (Short Circuit, 1986) - 60 %
Co si budeme povídat, ten film jsem si v hlavě pamatoval mnohem lepší a zajímavější, než jaký ve skutečnosti je, ale jako dítěti se mi moc líbil. To do jisté míry stále zůstalo, protože Číslo 5 je pořád neskutečně roztomilý robot. Jen jsem si všiml, že je to více ujeté, než jsem si kdy myslel. G. W. Bailey a Steve Guttenberg pak i díky svému herectví upomenou na "Policejní akademii", stejně jako 5 na "E.T.ho".

Žádné komentáře:

Okomentovat