středa 21. ledna 2015

Le carrosse d'or, Last I Heard, One Shot, Spáč, Propast


Le carrosse d'or (1952) - 45 %
Snímek o divadle, lásce, těžkostech, který mě ale nesmírně nebavil. Jean Renoir uměl do filmů dát určité kouzlo, něco, co vás dokázalo nadchnout, ale pro mě to byly v tomhle případě hlavně barvy. Jinak mě snímek nedostal a já jsem ho dokoukal prostě jenom proto, že jsem si ho pustil. Snímek byl ale v některých momentech překvapivě zábavný. Pohříchu bylo těch momentů velmi málo.

Last I Heard (2013) - 75 %
Naprosto neznámý film, od kterého nic nečekáte, a pak najednou zjistíte, že herecky je to prostě výborné, a právě to ho táhne. Není to skvělý příběh, jsou zde momenty, které jsou celkem klišé, ale to, jak je to podáno, to vás přiměje viset na rtech aktérům v poměrně dlouhých, ale skvěle zahraných dialozích. Výborné.

One Shot (2014) - 25 %
Neskutečně obyčejné akční sci-fi, kde to "sci-fi" je stejně tak trochu na víc. Jde o romanci mezi vojákem a princeznou mimozemské rasy ve stylu "Romea a Julie" - každý z jiného rodu, což je odděluje, ale zároveň se milují. Bylo by to slabé i jako jeden z dílů seriálu "Hvězdná brána". Hodně to připomíná levnou televizní produkci.

Spáč (Sleeper, 1973) - 90 %
Woody Allen strašně moc ukazuje, jak moc se mu líbí groteska. Parádně to do tohoto filmu přenesl a navíc tomu celému dal výborný sc-fi look. Kulisy jsou zde jednoduché, ale funkční, stejně jako výborné kostýmy a hra s politikou a společenským vývojem. Woody byl tehdy neskutečně hravý, což už mu dneska chybí.

Propast (The Abyss, 1989) - 85 %
Kdyby Cameron nebyl takový megaloman a nebylo to až tak dlouhé - viděl jsem téměř tříhodinovou verzi - je to další geniální dílo. Ale pro mě je to prostě moc velké a zároveň celkem malé. Nemůže se mu ale vytknout, že technicky má filmy prostě úchvatné a na rok 1989 je tohle prostě neskutečně skvělé. Triky parádní.

Žádné komentáře:

Okomentovat