středa 19. listopadu 2014

Ten for Grandpa, Nejlepší léta našeho života, The Accidental Sea, Third Person, The Adventures of a Cardboard Box



Ten for Grandpa (2009) - 50 %
Životopisný příběh jednoho člověka, který je nasoukaný do poměrně omezené časové stopáže. Nejedná se o příliš silný zážitek, ale sledujete něco, co by při hlubším průzkumu zajímavé skutečně být mohlo.

Nejlepší léta našeho života (The Best Years of Our Lives, 1946) - 65 %
Ano, je to jistě emocionálně silný film, možná trochu až moc hrající na strunu, kterou očekáváte, což je také hlavní důvod, proč se mě tenhle snímek tolik nedotknul. Navíc je až zbytečně rozvláčný, ale jsem si jistý, že hlavně pro Američany to bude mít svoje kouzlo.

The Accidental Sea (2011) - 50 %
Poeticky se můžeme podívat na všechno, třeba i na to, jak vypadá moře na pevnině. Vlastně ten pohled docela funguje a vy se podíváte na něco, co pokaždé nevidíte. Je to docela zajímavé a to snímku celkem pomáhá. Alespoň na ten průměr ano.

Third Person (2013) - 45 %
Kdyby se Paul Haggis vykašlal na tři různé příběhy na třech různých místech, možná by to mělo smysl, ale takhle se jakýkoli vyšší význam ztrácí. Provázanost postav je naprosto směšná, protože vzhledem k tomu, že sledujete všechny tři, očekáváte provázání. Takhle jsou to jen tři náměty na jednom místě, kdy rozhodně scenáristicky vedou Liam Neeson a Olivia Wilde, nejvíce pak baví asi Adrian Brody. Škoda, ta část se spisovatelem se mi zamlouvala moc. Ale tohle prostě nejí konzistentní dílo. To měl být povídkový film a ne něco, co si hraje na víc.

Hezký a dojemný film o tom, co všechno se dá dělat s jednou obyčejnou lepenkovou krabicí. Když se ale na to podíváte tak, že tak krabice není krabice, ale vlastně člověk, dostává tenhle krásný film ještě další rozměr.

Žádné komentáře:

Okomentovat