středa 12. února 2014

Saving Santa, Souboj titánů, Sweet Talk, Ninja, Hra na hraně


Saving Santa (2013) - 40 %
A zase jeden animák, který se snaží využít kouzlo Vánoc. Hlasy známých herců včetně Martina Freemana to nezachrání, bohužel. Padouši se navzájem sobě začínají podobat, stačí vysoké tělo a úzký knírek. Očividně proto, že všichni zlí lidé jsou z Francie. Animace je fajn, ale v dnešní době nic, z čeho byste měli chodit po rukou. Líbivé, milé, a to je vše.

Souboj Titánů (Clash of the Titans, 2010) - 30 %
Docela jsem se na tenhle film těšil, protože jsem jeden z těch, co milují původní film, a to hlavně díky skvělým trikům Raye Harryhausena. Jenže Hollywood zase jednou ukázal, že mu jde více o kalkul a peníze, než o jakoukoli poctu, a tak se z tohoto filmu stala jen ubohá moderní triková pohádka, která postrádá jakékoli kouzlo původního filmu. A ani v rámci příběhu nedošlo k posunu, který by se dal označit za přínosný.

Sweet Talk (2013) - 60 %
Hodně, hodně zajímavý nápad, kdy na telefonní lince se - v rámci sexu po telefonu - potkají muž, který  je spisovatelem, ale má blok, a žena, která ho chce uspokojit. Jenže klasický hovor se mění na jiný a je brzy ukončen, ale je následován dalšími. Tihle dva pak ve své fantazii prožívají společná dobrodružství jako hrdinové romantických příběhů, ale i dramatických historek. Tohle sblížení mění i jejich pohled na svět. Škoda, že to není trochu emotivnější, nemá to více silných míst. Tohle je jeden z těch filmů, které se mi zamlouvají kvůli skvělému nápadu. Provedení není špatné, ale ani skvělé.

Ninja (Ninja, 2009) - 35 %
Strašně cool film, kde se spojuje západní s východním. Bojová umění jsou zde prezentována celkem dobře, ale ani tak se nejedná o něco výjimečného. Scott Adkins je celkem frajer, ale podle mě se spíš hodí na američtější boje. Nemluvě pak o tom, že příběh a jeho záporáci jsou strašně klišovití. Sem tam se až bolí dívat na to, co se zde předvádí. Ninju si určitě představuji jinak a ten název se k tomu moc nehodí. Ano, ten ninja zde nějaká je, ale ty jejich triky...

Hra na hraně (Runner Runner, 2013) - 40 %
A zase jednou mám z Bena Afflecka pocit, že to vážně není člověk, co mu bylo dáno stát se hercem. Tak obličej na to má, což o to, jen ten talent... Když mluví španělsky, musí sedět, aby se nehýbal a soustředil se jen na to, aby se mu nepletla slova. Jinak je tohle neskutečně obyčejný film o tom, jak se černota nevyplácí a jak jsou někteří lidé skutečně velcí hajzlové. Ani obsazení a krásná Gemma Arterton se svým přízvukem z toho nedělá něco výjimečného.

Žádné komentáře:

Okomentovat