sobota 1. února 2014

Down and Dangerous, Harry Potter a Tajemná komnata, Enemies Closer, Hurvínek na scéně, Krycí jméno Donnie Brasco


Down and Dangerous (2013) - 40 %
Tohle je jeden z těch filmů, které kolem vás proplují, vy se na ně podíváte, ale do konce života si na ně nejspíš nevzpomenete. Není to rozhodně nějaký úplný odpad, ale zároveň ani nic skvělého. Podíváte se, zapomenete. Není co si pamatovat. Snímek je neskutečně sterilní, chce zaujmout příběhem, kde proti sobě jsou podvodníci, šmejdi a nějaké ty vládní jednotky. Profesionálně natočené, ale v podstatě o ničem, i když pravda, scény s násilím nevypadají až tak směšně.

Harry Potter a Tajemná komnata (Harry Potter and the Chamber of Secrets, 2002) - 65 %
Ten pohádkový look prvních dvou filmů mi sedí, stejně jako mi sedí u prvních dvou knih. Takovou podobu by mohla mít moderní pohádka, kterou vlastně "Harry Potter", než se z něj stal thriller pro náctileté, vlastně je. Chris Columbus ničím nepřekvapí, jede si to svoje, ale stačí to. Je ale vidět, že pro další filmy tohle byl rozjezd naprosto jiným směrem a hodně se pak změnilo.

Enemies Closer (2013) - 70 %
JCVD už dlouho nevypadal takhle směšně. Jako klaun, který se zapomněl nalíčit. asi to byl i záměr, ale na takový snímek se pak opravdu velmi těžko kouká s tím, abyste ho brali vážně. No, co si budeme povídat, Van Damme má ale pořád formu a hlavně je to už herec, který i něco zahraje, takže jeho záporáci, na které se poslední dobou očividně soustředí, stojí za to a jsou zapamatovatelní. No, co si budeme povídat, tohle je možná jeho nejlepší záporák vůbec. Van Damme tomuhle filmu vládne a u mě se postupně dostavoval pocit, že je to vlastně hodně dobré. Z hlediska těch kladných postav je to strašná nuda, ale JCVD to prostě vynahradí. Už nekope a neskáče, ale za to víc hraje. Paráda.

Hurvínek na scéně (2010) - 10 %
Ty bláho, tedy tak blbé dialogy, a už od začátku, jsem dlouho neslyšel. A slyšet je od takových postaviček, jako jsou Hurvínek, Spejbl a Mánička, to je prostě smutné. Jako kdybychom už neuměli dělat filmy o děti. Když už nejsou schopni uspět Spejbl s Hurvínkem anebo třeba Čtyřlístek, tak už opravdu nevím, kdo by uspět měl. Snad za ten jeden dobrý vtip, kterému jsem se zasmál, dávám těch pár procent, která mě stejně mrzí. Tak klasickým postavičkám je to strašně moc málo.

Krycí jméno Donnie Brasco (Donnie Brasco, 1997) - 60 %
Film má zajímavé postavy, jsou skvěle zahrané, kamera zabírá scény zajímavě, všechno je režisérsky zvládnuté, hudba je správná, vztahy jsou řešeny zeširoka, jsou v tom emoce, ale když vás film nechytne, tak vás prostě nechytne. Nevím, čím to bylo, ale "Krycí jméno Donnie Brasco" jsem prostě jen tak prokoukal a nic moc to ve mně nezanechalo. Asi špatné rozpoložení na tenhle film podle skutečné události.

Žádné komentáře:

Okomentovat