středa 11. ledna 2017

Dvojníci, Samurajové útočí, Iru Mugan, Sexykiller, Farmářova dcera


Dvojníci (2016) - 50 %
Není to ani mastné, ani slané, ale je to celkem průměrná komedie, která jen ukazuje, že už nemáme na příběhy moc dobré nápady, tohle je hodně klišovité, ale smyl humoru pořád ještě máme a v tomhle filmu je rozhodně čemu se zasmát. Koháka je někdy trochu moc, ale tady je jeho debil celkem v pohodě.

Samurajové útočí (Halls of Montezuma, 1951) - 60 %
Takový docela tradiční válečný film, alespoň na první pohled, ale nakonec se ukázalo, že je tu celkem dobrá psychologie postav, alespoň v některých částech. Není to moc kontroverzní, není to odsuzující, je to jen docela dobře akční a v zákopech se děje i více než jen boj na život a na smrt. Ty staré technicolorové barvy mě zase dostaly.

Iru Mugan (2016) - 40 %
Nemůžu si pomoct, ale tohle je pro mě nepříjemné zklamání. Viděl jsem, že se jedná o film akční, sci-fi a thriller zároveň, a tak jsem se těšil na zajímavou podívanou v podání Indů. Ale ve skutečnosti je to roztahaná komediálně-dramatická i romantická ptákovina, která má manga postavy, jež mi ale vůbec nesedly. Hlavní záporák je ubohý.

Sexykiller (Sexykiller, morirás por ella, 2008) - 40 %
Začátek filmu byl naprosto super a dostal mě do dobré nálady, ale bohužel ne do takové, která by mi vydržela celou stopáž, jež se postupně zdála až moc natahovaná. Najednou to nebylo vůbec tak novátorské a tak vtipné. Najednou to začalo být nudné a zdlouhavé. A nic tomu nepomohla ani dobrá hudební stránka.

Farmářova dcera (The Farmer's Daughter, 1947) - 60 %
Hezká komedie, která má v hlavní roli hrdinku, jež vás už od počátku dovede nabít pozitivní energií, což se celkem cení. I po letech je komedie vtipná, taková hezká, nenásilná a potěší svým černobílým provedením, kdy absence barev filmu vůbec nic neubírá. Do toho ještě hezká romance, která neurazí, ale víc moc v tom není.

Žádné komentáře:

Okomentovat