pátek 27. ledna 2017

Zdaleka, Fame - cesta a slávou, Frankie and Johnny, Fort Yuma, Dámičky v sekáči


Zdaleka (Desde allá, 2015) - 70 %
Zajímavý snímek, který vnímám hlavně tak, že je možné se podívat na to, jak vypadá jiné prostředí a jak tam funguje zvláštní příběh o dvou mužích, kteří si k sobě nacházejí specifickou cestu. On je starší, druhý zase příliš mladý. Mají spolu intimní vztah, ale zároveň jsou každý jiný. Prostředí tomu velmi pomáhá.

Fame - cesta a slávou (Fame, 2009) - 30 %
Jasně, hudební scény jsou celkem fajn, ale s tím se tak nějak počítá, jinak je to další zbytečný remake, který nemá takovou naléhavost, jako tomu bylo u původního snímku, který byl tak nějak syrovější a nesnažil se prezentovat jako něco nablýskaného. Tam to "Fame" znělo skutečně ironicky, protože za slávou je spousta úsilí. Nemluvě o tom, že má svou cenu. Z tohohle remaku jsem to necítil.

Frankie a Johnny (Frankie and Johnny, 1981) - 70 %
Garry Marshall je ve svých filmech nesmírně předvídatelný, ale i to napomáhá tomu, abyste se do jeho snímků dostali. Jsou to romance, které mají hlavu a patu. Alespoň u starších kousků. Jsou zábavné a zajímavé, protože mají dobré charaktery. Tohle potvrzují nejen Al Pacino a Michelle Pfeiffer, ale také klasicky dobré vedlejší postavy, kdy osobně se mi nejvíce líbil Nathan Lane.

Fort Yuma (Fort Yuma, 1955) - 45 %
Takový celkem klasický western, kterému v první řadě sluší Technicolor barvy. Jinak je to standardní příběh o tom, jak jeden člověk dokáže způsobit zlo a jak indiáni dovedou zabíjet. Je to místy docela drsné, ale opravdu jen místy, více se zde hraje na vztahy a zbytečný humor, který sem tam probleskuje.

Dámičky v sekáči (From Prada to Nada, 2011) - 40 %
Škoda, že je ten snímek ta předvídatelný. Ze začátku to vypadá, že by to mohla být ještě docela dobrá komedie, ale ono se ukáže, že je to vlastně docela obyčejná romance, kde už máte předem stanoveno, kdo s kým skončí, i když to tak na začátku nevypadá. Opravdu škoda, protože ten humorný potenciál na začátku byl.

Žádné komentáře:

Okomentovat