pátek 13. ledna 2017

Eugéniové, I Remember Mama, I Have Your Children, Jaanisaar, Little Miss Perfect


Eugéniové (2013) - 60 %
Zajímavý dokument o tom, co to vlastně znamená čistá rasa a šlechtění člověka. Přiznám se, že nevím, co chtěl vlastně dokument přesně říct, ale rozhodně vás donutí přemýšlet o tom, co člověk dovede udělat, když si jde za nějakou konkrétní myšlenkou, ať už je špatná, pravdivá, děsivá, nebo pokroková.

I Remember Mama (1948) - 70 %
Film, který ukazuje, že v roce 1948 byli rozhodně zdatní herci, kteří na sobě nesli celý film, a vůbec nevadilo, že to je film interiérový, protože oni prostě byli dost dobří natolik, aby na sebe strhli pozornost. Snímek se vyznačuje i tím, jak dobře je pojato téma krásy a těžkostí lidského osudu. Žijeme, abychom se radovali i trpěli.

I Have Your Children (2016) - 70 %
Tohle mě překvapivě dostalo. Tváří se to jako obyčejný televizní thriller, ale dovedlo mě to strhnout a já jsem si užíval každou minutu a byl jsem zvědavý na to, jak to dopadne. A nakonec i v závěru mě snímek dovedl překvapit. Velmi povedená jednohubka, kde jsou možná postavy zbytečně moc vykresleny, ale rozhodně to nenudí.

Jaanisaar (2015) - 60 %
Vizuálně krásné, výprava naprosto nádherná, parádní barvy, technika filmování prostě úchvatná, ale nad historickým příběhem zde opět musí vynikat romance, když právě ten historický příběh by ve skutečnosti mohl být nosným tématem. Ten vizuál ale aspoň za pár minut sledování stojí, vážně se na to kouká moc hezky.

Little Miss Perfect (2016) - 40 %
Film o docela důležitém tématu, kterým je anorexie. Ale téma je podáno způsobem, který není zrovna nějak moc zajímavý. Herecky je to od dětských představitelek celkem fajn, ale nemůžu si pomoct, nebyly v tom žádné emoce. Film chce říct, že se s tímhle musí bojovat, ale nevím, jestli k tomu někoho donutí.

Žádné komentáře:

Okomentovat