pátek 6. ledna 2017

Almost Christmas, Skvělé dobrodružství Billa a Teda, Force 2, Francis Goes to the Races, Sekai kara neko ga kietanara


Almost Christmas (2016) - 50 %
Asi je to tím, jak se blíží Vánoce, ale já jsem si tenhle film docela užil, i když je docela předvídatelný. Danny Glover mě ale v posledních letech dovede zaujmout, a Mo'nique předvádí, že má rozhodně komediální potenciál. Její huba se snad nezavře. Dobré scény, fajn postavy, průměr dám s klidem.

Skvělé dobrodružství Billa a Teda (Bill & Ted's Excellent Adventure, 1989) - 50 %
Snímek, který se prostě musí vidět, aby člověk pochopil, jestli je tohle něco pro něj, anebo spíše ne. Keanu Reeves a Alex Winter jsou zde v roli blbů, kterým není shůry dáno, ale naštěstí se přihlásí budoucnost, aby je vyslala na cestu do minulosti a oni zvládli vytvořit historickou esej. Děsně blbé, ale ne vždy trapné.

Force 2 (2016) - 50 %
Přijde mi to jako slabší odvar vzhledem k prvnímu dílu, který mě prostě zaujal mnohem více. Tohle je už moc americké Nejprve jsem myslel, že evropské kulisy budou super, ale nakonec se i ony ukázaly spíše jako škodící. Tomuhle filmu by slušelo zůstat více v Indii. Na hlavního hrdinu se dobře kouká, ale asi spíše dámám.

Nemůžu si pomoct, ale přijde mi jako strašná škoda, že ty filmy většinou hrají na to, že osel mluví a Peter se všechny snaží přesvědčit o tom, že to je pravda, což osel Francis zatvrzele odmítá, tedy až do samotného konce filmu. Naštěstí je zde skutečně dobrý slovní humor a některé vtipné situace, které vykoupí tu opakující se kostru.

Japonci neumí jen podivné filmy, ale umí také natočit filmy lidské, emocemi nabité, ale přitom nikoli podbízivé. Takový je i snímek "Sekai kara neko ga kietanara", který vás dovede dostat svým pomalým tempem a citlivostí, stejně jako krásnou kamerou, ať už městskou nebo krajinnou, kdy záběry jsou místy prostě parádní.

Žádné komentáře:

Okomentovat