pondělí 9. ledna 2017

Já, kocour, Červený trpaslík, Broadcasting Christmas, Věrná kopie, Dear Zindagi


Já, kocour (Nine Lives, 2016) - 70 %
Snímek má asi celkem zaslouženě nízké hodnocení za to, že v podstatě už díky názvu víte, o čem tohle bude. Jakmile se tam pak objeví Christopher Walkem v podobné roli jako ve filmu "Klik - život na dálkové ovládání", už máte jasno. Je to klišovité, je to přímočaré, ale stejně jsem se dobře bavil a Kevin Spacey mě dostal i hlasově. Navíc Jennifer Garner...

Červený trpaslík (Red Dwarf, 2016) - 80 %
První díl jedenácté série mě tolik nedostal a bál jsem se, že tohle bude celkově propadák, ale nakonec se ukázalo, že nostalgie zafungovala. A nejenom nostalgie, ale také skutečnost, že to je místy pořád neskutečně vtipné. Navíc nechybí ani sem tam nějaký ten promyšlený scénář, který nás vrací k původním sériím.

Broadcasting Christmas (2016) - 35 %
Problém s tímhle filmem je trochu v tom, že vám to zásadní dovede prozradit už samotným plakátem. Ale ono je to vlastně celkem jedno, protože tohle je přesně ten film, který americké televize cpou lidem na Vánoce, protože to vždy končí dobře a vždy se zde zdůrazní rodinné hodnoty, které si postavy jindy než na Vánoce neuvědomí.

Věrná kopie (Copie conforme, 2010) - 70 %
Abbas Kiarostami se vydal do Evropy a vyšlo mu to. Natočil zajímavý příběh o páru, který se náhodně potká a hrají spolu hru na manžela a manželku. Je to zvláštní hra a vy ani nevíte, jestli je to pořád hra, nebo je v tom i něco víc. Díky skvělým hercům a zajímavé, místy až absurdní atmosféře, dovede film snadno zaujmout.

Dear Zindagi (2016) - 60 %
Alia Bhatt a Shah Rukh Khan vypadají dobře a dobře hrají a tvůrci to o nich vědí, takže nám je dává kamera na zlatém podnose. Jejich debatní scény jsou vlastně tím nejlepším ve filmu a oba předvádějí zajímavé, uvěřitelné herectví, kdy je vidět, že takové postavy si prostě můžete snadno zamilovat. A proč ne.

Žádné komentáře:

Okomentovat