neděle 21. ledna 2018

Tanečník, Pouštní srdce, Dirty Dancing, Doktor Hollywood, Ples příšer




Tanečník (Dancer, 2016) - 70 %
Tohle je dokument, který se nebojí ukázat osobnost geniálního tanečníka ve všech jeho podobách, tedy i ve chvílích, kdy padá na zem, mnohdy svou vinou. Sergei se nebál na sebe nechat koukat kameru a ukázal nám sebe skutečně ve všech nuancích. A sledovat ho, jak tancuje... To se musí líbit i mě, i když balet nemám rád.

Pouštní srdce (Desert Hearts, 1985) - 60 %
Na svou dobu se jedná o relativně odvážný snímek, minimálně v tom, jaké téma chce zobrazovat, nikoli tolik v tom, jak jej zobrazuje. Jedná se o lesbickou romanci, která je bohužel ve svém pojetí taková relativně klasická, jen ti nepříliš známí herci dovedou zaujmout vaši pozornost a příběh jim věříte.

Dirty Dancing (2017) - 30 %
Je mi líto, herecky to může být sebelepší, můžou se do toho přidat muzikálové zpěvy, ale tohle je pořád remake něčeho, co nemělo smysl remakovat. I když je to romantický film, myslím, že si získal natolik kultovní postavení, že ani jeho modernější verze, se zbytečným příběhem posunutým o 12 let dál, jen ukazuje, že některé věci nemá smysl modernizovat, jsou tak dobré, jaké jsou ve své původní podobě.

Doktor Hollywood (Doc Hollywood, 1991) - 60 %
Michael J. Fox je natolik divácky příjemným hercem, že vás prostě bude bavit, i když hraje hajzlíka, alespoň z počátku. Film je ale díky němu příjemnou, i když nikoli dechberoucí komedií, je to také romance, která má jasně daná pravidla, ale díky jednotlivým postavičkám a střetu venkova s velkoměstem je to dobré.

Ples příšer (Monster's Ball, 2001) - 70 %
Snímek má velmi pomalé tempo a jedná se vlastně o romantický příběh mezi dvojicí, u níž byste romantické vzplanutí nečekali. Vše ostatní jsou kulisy, přesné a skvěle nezapadající do romantické koncepce. Co je ale důležitější, to jsou herecké výkony. I když Halle Berry dostala za roli Oscara, Billy Bob není o nic méně skvělý.

Žádné komentáře:

Okomentovat