pátek 5. ledna 2018

Gantz, Kôkaku kidôtai: Stand Alone Complex, Kôkaku kidôtai: S.A.C. 2nd GIG, Nikdykde, Mistři hrůzy


Gantz (Gantz, 2004) - 60 %
Není to zlé, ale seriál na mě nedokázal zapůsobit tak, jak na mě dovedla zapůsobit manga, alespoň tedy svými prvními knihami. Postupně je to už takové o ničem a vlastně je docela nuda vývoj sledovat. Ani v kratší anime formě se nepovedlo udělat děj celkově natolik zajímavý, aby mě to na konci ohromilo.

Kôkaku kidôtai: Stand Alone Complex (2002-2003) - 80 %
Animovanému seriálu se musí nechat, že má koule podobně jako první film, který byl podle mangy natočen. Nejde jen o to, že seriál je cool a místy docela sexy, jde o to, že je to akční, ale sem tam poměrně zásadně vyvěrají na povrch i trochu drsnější, temnější a závažnější témata. Anime má pořád co říct a tenhle tým funguje.

Kôkaku kidôtai: S.A.C. 2nd GIG (2004-2005) - 80 %
Trochu mě překvapilo, jak jsou některé díly spíše mluvené, než animované, ale musí se tvůrcům nechat, že i v případě, kdy tolik neanimovali, měli rozhodně co vyprávět. Sérii se musí nechat, že rozhodně dokázala původní mangu posunout na něco, co může fungovat i ve větším a dlouhodobějším měřítku.

Nikdykde (Neverwhere, 1996) - 65 %
Nevím, čím to je, snad takovou tou temnější stránkou, která je celým filmem prostoupená a která vyloženě nedovede vytvářet hororové prostředí, i když byste si to mysleli, ale prostě se mi původní, knižní provedení zamlouvá více než tohle televizní. Není to špatné, ale dle mého se kouzlo příběhu nepodařilo tak skvěle adaptovat.

Mistři hrůzy (Masters of Horror, 2005-2007) - 100 %
Jasně, tenhle seriál má svoje slabé díly, nejsou všechny vyloženě skvělé, ale stejně si nemohu pomoct, nic tak dobrého hororové jsem dlouho neviděl, pokud pomineme seriály jako "American Horror Story". V oblasti hororu je to úchvatná antologie, na které se podílela skutečně velká hororová jména, a výsledek se jim podařil.

Žádné komentáře:

Okomentovat