pondělí 22. ledna 2018

Don Quixote, Dorian Gray, Kdo s koho, England Is Mine, Enter Nowhere




Don Quixote (2015) - 50 %
Není to nijak převratná adaptace tohoto klasického díla španělské literatury, které má daleký přesah mimo hranice své rodné země. Ale není to ani adaptace špatná a základní myšlenky zde jsou. Trochu mi vadilo sem tam použití digitálních triků, ale vyloženě snímku neuškodily, jen si myslím, že by to šlo udělat zajímavěji bez nich.

Dorian Gray (Dorian Gray, 2009) - 80 %
Myslel jsem si, že to bude nabubřelé, že se to bude snažit být příliš moderní, ale nakonec se ukázalo, že to je adaptace "Obrazu Doriana Graye", jak jsem si ji představoval. Má to v sobě sílu, má to v sobě temnotu chtíče a lidské duše a to vše je prezentováno výborně zvolenými herci. Skvělý příběh o tom, kam až je možné zajít a stejně nikdy nedojít naplnění.

Kdo s koho (Election, 1999) - 70 %
Alexander Payne zde ukazuje, že má prostě cit pro scénář a že dokáže napsat dobrý scénář, i když máte na první pocit, že tohle bude jen středoškolská kravina. V první řadě, "Kdo s koho" není prvoplánová komedie, ale je to místy velmi dobré drama. Tohle střídání atmosféry je hodně dobré a dovede vás znejistit. Matthew Broderick je v těchhle lehce slizkých rolích ve svém živlu.

England Is Mine (2017) - 40 %
Když je to snímek o jedné kapele a jejím vzniku, nebo alespoň o jejím hlavním členovi, čekal bych, že po zhlédnutí snímku si budu chtít písně skupiny poslechnout. Film "England Is Mine" mě ale prostě nedokázal zaujmout a na jeho základě nemám potřebu si diskografii The Smiths vyhledávat. Jediné, co mě zaujalo, je onen návrat do 80. let, který budí příjemné pocity.

Enter Nowhere (2011) - 60 %
I když mi místy přišlo, že je to odhalování souvislostí trochu křečovité, musím jinak uznat, že se mi snímek docela líbil a byl jsem zvědavý na to, jak se to celé vyvine. Herecky je to dobře obsazené a všichni mladí herci dělají, co mohou. Anonymní, uzavřený prostor tomu ještě přidává velmi dobrou atmosféru.

Žádné komentáře:

Okomentovat