pondělí 1. ledna 2018

Bon Cop Bad Cop 2, Distance Between Dreams, Justice, Zvláštní den, Zpívající film




Bon Cop Bad Cop 2 (2017) - 70 %
Nemyslel jsem si, že by druhý díl mohl nějak výrazně zaujmout, ale ukázal se, že když máte fajn postavy a smysl pro humor, tak uděláte film, který bude vtipný i na podruhé. A skutečně vtipný je, má docela fajn zápletku, emotivní scény, ale hlavně výborný humor, který není ani chvíli trapný nebo pitomý.

Distance Between Dreams (2016) - 50 %
Pokud jste surfaři, asi vás tenhle snímek i zaujme, ale mě jako neznalému, člověku, který tenhle sport nějak moc v lásce nemá a nesleduje ho, snímek nepřinesl nic zajímavého. Pár nadšenců, které sledujete, dělá to, co je baví, prezentují něco, co mají rádi, ale nějak nevím, proč by to mělo zaujmout i jiné. Film v sobě nic takového nemá.

Justice (2017) - 50 %
Western, který si skutečně na nic nehraje. Rovnou v názvu prozrazuje, jaká bude pointa, což ani není moc na škodu, protože tady se skutečně jede jenom na jistotu. Zlí hoši sužují město, ublížili hodnému člověku, a tak je zde naděje, že bratr pomstí jeho smrt a navíc třeba i pomůže milým obyvatelům. Nic nového pod sluncem. Ale jo, proč ne.

Zvláštní den (Una giornata particolare, 1977) - 70 %
Sophia Loren a Marcello Mastroianni jsou dva herci, kteří si skvěle sedli a jejich společné filmy jsou prostě ukázkou toho, jak dokáže mezi herci fungovat chemie, a to navíc na podporu jejich hereckých schopností. Oni spolu fungují skvěle a nejen se závěrem na diváka předávají ty správně silné a důrazné emoce.

Zpívající film (1972) - 20 %
Střihové filmy prostě nemá rád, nechápu jejich smysl, protože je pořád lepší se podívat na původní filmy. Většinu jich nejspíš poznáte, ale některé jsou pro mě neznámé. O to více je škoda, že zde o nich není nic podrobněji řečeno. Tím vlastně "Zpívající film" přichází o tu dokumentární funkcí, kterou mohl mít. Body jsou za těch pár nových scén s Waldou.

Žádné komentáře:

Okomentovat