pondělí 29. ledna 2018

All About the Money, Australia Day, Borg/McEnroe, It Happened to Jane, Jersey Shore Massacre


All About the Money (2017) - 45 %
Všechno je to o penězích, jak se nám tenhle snímek snaží říct, a ona to je asi celkem pravda. Ale filmy jsou i o příběhu, a tenhle rozhodně nijak nezáří, i když se musí nechat, že je docela fajn, že se zde objevují nějaké ty béčkové hvězdy, které možná máte rádi a jež sem tam rádi v nějakém tom filmu znovu vidíte.

Australia Day (2017) - 50 %
Snímek má náběh na docela dobrý thriller, který má skoro až severskou atmosféru a tempo, ale nakonec se ukáže, že je to jen rádoby překombinovaná podívaná, kde je trochu moc postav, jejichž propletení je místy docela jednoduché, místy se z toho tvůrci snaží vytřískat až trochu moc, i když tam moc není.

Borg/McEnroe (Borg McEnroe, 2017) - 80 %
Tenis není sport, který bych vyloženě vyhledával, ale pokud se na něj mohu pasivně podívat, proč ne. Přece jen, doba Borga a McEnroa je trochu mimo mě, jsem ještě ani nebyl na světě, ale takhle podaný film o dvou osobnostech tenisu se mi hodně zamlouval a do poslední minuty jsem sledoval s napětím, jak to vlastně dopadne. Herecky výborné, ale i režijně.

It Happened to Jane (1959) - 60 %
"It Happened to Jane" je takový ten klasický pozitivní film, kde to sice vypadá, že mladá žena není schopná porazit molocha v podobě železničního magnáta, ale vy stejně celou dobu víte, že tohle je filmový svět a že tam to možné je, i když je to hodně těžko uvěřitelné. Jack Lemmon je pak natolik dobrý, že mu věříte i ten šíleně moralizující proslov.

Jersey Shore Massacre (2014) - 40 %
Strašná konina, kdy vás většinu doby vůbec nebaví se dívat na ty, které sledujete, protože tady jsou opravdu hrozné pipiny, ať už opravdu, anebo tak zahrané. Když ale dojde na masakrování, ve skutečnosti je to docela dobré a dostanete gore, které od slasheru očekáváte. A to jediné snímek nakonec pozvedává.

Žádné komentáře:

Okomentovat