pondělí 5. června 2017

Bojiště, Be Afraid, Cimarron, V sedmnácti, The New Adventures of Tarzan


Bojiště (Battleground, 1949) - 70 %
Na to, že se snímek v podstatě celou dobu odehrává v interiérech, to není až tak špatné. Vlastně je to docela dobré a tvůrci se snažili maximálně o to, aby byly scény uvěřitelné, a to i ty se sněhem, kde sníh není zrovna moc realistický. Film je ale mnohem silnější v postavách a v jejich reakcích na dění. Ukazuje se, že i na malém prostoru může válečný film fungovat.

Be Afraid (2017) - 40 %
Snímek, který chce být trochu hororem, trochu mysteriózním thrillerem a trochu sci-fi filmem, ale od všeho je to skutečně jen trochu a v konečném důsledku je to jen standardní schéma, na který je nabalen rádoby nový, odlišný příběh. Nějak v zásadě to skvělé není, nejspíš vám film v paměti dlouho nezůstane.

Cimarron (1931) - 55 %
Jedná se v podstatě o klasický bildungsroman, kdy sledujeme jednu rodinu, která se rozvíjí a stárne na Divokém západě, jenž prochází hodně zásadními změnami. Snažíme se pak prostřednictvím této rodiny pochopit dějiny. Asi jsem westernový typ, protože tohle dramaticky-politicky-sociální pojetí mě moc nebavilo.

V sedmnácti (Quand on a 17 ans, 2016) - 70 %
Líbí se mi, jak je snímek pojat přirozeně, jak zde nejsou žádné zbytečné předsudky, jak s tvůrci nesnaž téma velebit jako něco naprosto zásadního. Je to prostě příběh o dvou mladících, kteří si k sobě najdou cestu, i když ta je velmi komplikovaná. Na začátku vás to nenapadne, ale nakonec silně uvěřitelné.

Na to, o jak staré dílo se jedná, je zde parádní práce se zvířaty, ale ještě zajímavější mi přišly letecké záběry, které jsou velmi povedené. Tohle není Tarzan, který by mě dovedl zaujmout dlouhodobě, ale to kouzlo starého filmu je zde velmi silné a velmi dobré, takže působí příjemným dojmem. A pořád se na to dobře kouká.

Žádné komentáře:

Okomentovat