neděle 4. června 2017

A United Kingdom, An Honest Liar, Cesta kolem světa za 80 dní,Odznak č. 373, Tarzan


A United Kingdom (2016) - 55 %
Příběh o tom, jak může být rasismus překonán a ještě z toho vyroste celkem silná africká země. Ano, je to vlastně taková pohádka, i když místy docela drsná, ale ten happy end z toho tak křičí, až to pěkné není. Hercům se ale musí nechat, že svoje party zvládli a jsou uvěřitelní, a to jak Rosamund Pike, tak i David Oyelowo.

An Honest Liar (2014) - 70 %
Dokumentární snímek o jednom americkém kouzelníkovi, který si nakonec udělal jméno na tom, že odhaloval podvodníky, ale nakonec se ukázalo, že jeden podvodník je mu blíž než jiní. Přesto to mělo šťastný konec. Zajímavý lidský příběh, u kterého si říkáte, že ho opravdu může vymyslet jedině život sám.

Cesta kolem světa za 80 dní (Around the World in Eighty Days, 1956) - 90 %
Musím říct, že tohle zpracování legendárního Vernova příběhu se mi zamlouvalo. Kromě toho, že je zde skvělý David Niven a výborný Cantinflas, objevují se zde ještě další zajímaví herci - například Peter Lorre. Ale stojí to i na samotné cestě a na jednotlivých zastávkách. Tohle film pochopil a zobrazuje svět nádherně.

Odznak č. 373 (Badge 373, 1973) - 70 %
Nemůžu si pomoct, ale nějakým zvláštním způsobem se mi podání Roberta Duvalla v tomto filmu líbilo, i když je to v konečném důsledku docela béčkové a je vidět, že pořádný thriller z toho tvůrci udělat nechtěli. Duvallova postava je ale natolik silná, že si vás k sobě přimkne a vydržíte to s ní až do konce.

Tarzan (Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes, 1984) - 75 %
Tohle je pro mě televizní klasika, která je mnohem zajímavější ve své první části, když se odehrává v džungli. Kromě toho, že jsou zde skvělé masky Ricka Bakera, funguje to i po dějové stránce. Pak přijde zlom, je to nuda, ale na konci vás čeká naděje, že to vlastně všechno dobře dopadne. Člověk patří tam, kam patřit chce. Jednoduché, ale silné poselství.

Žádné komentáře:

Okomentovat