čtvrtek 16. února 2017

Dr. Goldfoot, tvůrce robotických žen, The Dead Room, The Matchbreaker, Profesionálové, The Rack


Dr. Goldfoot, tvůrce robotických žen (Dr. Goldfoot and the Bikini Machine, 1965) - 60 %
Vincent Price je pro mě takovou legendou, že se mi líbil i tenhle film, který místy ani není tak pěkně ujetý, jak se celou dobu tváří. Místy je to prostě jenom trochu moc plácání hubou. Ale celkově mě nápad zaujal - přece jen, vyrábět si robotky, aby odváděly špinavou práci, to je krásně ujeté. Děj ale spíš nakonec jen průměrný.

The Dead Room (2015) - 35 %
Paranormální vyšetřovatelé jsou téma, které bude v hororu už fungovat opravdu jen málo. Snímek "The Dead Room" je toho důkazem. Ne každý má rozpočet k tomu, aby udělal film krásný a děsivý svou výpravou, ne každý má nápady na to, aby dění nějak oživil. Tvůrci "The Dead Room" neoživili v podstatě vůbec,

The Matchbreaker (2016) - 40 %
Ten nápad není špatný. Chlapík je specialista na to, že se mu podaří rozdělit páry. Najímají si ho vždy rodiče jednoho z páru, kteří nejsou spokojeni s tím, koho si jejich ratolest vybrala. Jelikož je to ale romance, dá se čekat, že se to pro něj vyvine trochu problematicky, ale nakonec to dobře dopadne. No, a přesně tak to je.

Profesionálové (The Professionals, 1966) - 80 %
Parádní western, kterému chybí jen něco málo, aby byl fenomenální. Výborní herci v dobrých postavách. Možná některé ty postavy jsou zbytečně hrány trochu odlehčeně, i když by tomu temnější pojetí slušelo. Ale i tak dobré, no a Claudia Cardinale tu byla naprosto nádherná, mnohem živočišnější než třeba v "Tenkrát na Západě".

The Rack (1956) - 65 %
Nevím proč, ale měl jsem v hlavě představu o tom, že tenhle snímek bude silný jako "Dvanáct rozhněvaných mužů", ale to se rozhodně nepotvrdilo. Paul Newman hraje, co je potřeba, ale jeho hrdina je možná až moc stoický. Téma je výborné, ale podle mě se z toho podařilo vytěžit trochu málo.

Žádné komentáře:

Okomentovat