neděle 26. února 2017

Bez soucitu, Džentlemanská dohoda, Já, Olga Hepnarová, Moh Maya Money, Pojídač hříchů


Bez soucitu (From Paris with Love, 2010) - 75 %
Tenhle snímek si rozhodně zaslouží lepší hodnocení, než obecně na databázích má, protože je prostě dobrý. John Travolta je zde parádní a Jonathan Rhys Meyers je mu naprosto rovnou partií. Příběh je skvěle drsný, navíc má i docela dobrý twist, který mě na začátku prostě nenapadl. Já jsem se bavil a dobře.

Džentlemanská dohoda (Gentleman's Agreement. 1947) - 80 %
Když jsem sledoval snímek "Džentlemanská dohoda", skoro se mi udělalo nevolno. Ani ne z toho, jak je film natočený, jak je zahraný, protože proti tomu moc nelze říct, je dobrý, ale spíš proto, že si člověk uvědomí, že to je film, který akcentuje antisemitismus brzy po válce. Ale uběhlo 70 let, a ve světě se vůbec nic nezměnilo. Nenávist je pořád tady a ještě horší. V podstatě nadčasový film.

Já, Olga Hepnarová (2016) - 60 %
Nemůžu si pomoct, ale z tohohle filmu šlo prostě vytěžit víc. Po dlouhé době český film, na který jsem se skutečně těšil, ale výsledkem je černobílá podívaná, která je slabá v tom, jak Olgu Hepnarovou zobrazuje. Jako kdyby zde nebyla gradace. V tomhle byl trailer mnohem lepší. A ani poslední vteřiny to nezachrání. Nemluvě o tom, že mi tu strašně chyběla motivace. Je to jen v její hlavě, nebo se k ní skutečně chovali zle. Je to jen naznačeno. Málo naznačeno...

Moh Maya Money (2016) - 40 %
Podvádět se nevyplácí, jak zjistí jeden realitní makléř, proti kterému se jeho čin obrátí a který do všeho musí zainteresovat i svoje blízké. Skoro to vypadalo, že by to mohl být jeden z těch drsnějších indických filmů, kterých zase tolik není, ale nakonec se ukázalo, že ani tohle nebude ten případ. Bohužel.

Pojídač hříchů (The Order, 2003) - 40 %
Jako kdyby se ten snímek snažil i něco říct, ale já jsem nakonec nezjistil, co to bylo. Rád jsem zase viděl Heatha v nějakém filmu, který mi zatím unikal, ale tohle nebyl snímek, z kterého bych si ho moc pamatoval. Trochu horor, trochu exorcismus, trochu kritika církve, ale celkově prostě nic moc zpověď.

Žádné komentáře:

Okomentovat