neděle 19. února 2017

Abu Shanab, Motel Auvajs, Rozsudek, To the Shores of Tripoli, Tum Bin...: Love Will Find a Way


Abu Shanab (2016) - 30 %
I když je to snímek egyptský, klidně by to mohlo být indické. Je to natočené v bollywoodském stylu, bohužel ve stylu komediálním, kde jsou jednotlivé postavičky prostě karikaturami, a všechno je podřízeno humoru. Když už dojde na lepší scénu, je to stejně nakonec nějak zabito. Tohle mě moc neoslovilo.

Motel Auvajs (Motel Hell, 1980) - 60 %
Snímek "Motel Auvajs", což je krásný český název, má skvělé scény, které si budete pamatovat. Problém je v tom, že ty scény jsou dány do celku, který už tak skvělý není. Nevím, čím to je, ale něco tomu prostě chybí, aby to jako komplexní horor fungovalo. Možná méně humoru, nebo víc... ale hlavy skvělé, prasečí hlava taky, prostě jednotlivé nápady dobré.

Rozsudek (The Verdict, 1982) - 70 %
Asi mi trochu vadí, že film je mnohem zajímavější z pohledu osobního dramatu než z pohledu soudního případu, který se před námi odehrává a který jsem očekával jako toho hlavního tahouna. Paul Newman se ale zasloužil o to, aby se film plně soustředil na něj, protože je v téhle zajímavé a pro něj trochu netradiční roli skvělý.

To the Shores of Tripoli (1942) - 50 %
Film, který se s v sobě snaží spojit něco trochu válečného s romancí, která je ještě zábavná. Jako kdyby to byl předchůdce snímku "Pearl Harbor", ale s tím, že romance zde není ani zdaleka tak vyhrocená. Něco málo námořních soubojů zde je, ale je jich málo, přesto jsou dobré. Romance je spíše nijaká a tak se film může trochu táhnout.

Zajímavé indické drama, které staví na celkem dobrém nápadu, který není originální, ale pro dramatický děj se hodí. Muž nešťastnou náhodou zabije svého společníka a rozhodne se, že svůj život zasvětí jak společnosti, tak i rodině a přátelům mrtvého. Pojato je to stále místy docela odlehčeně, ale v tomhle případě indické pojetí docela funguje.

Žádné komentáře:

Okomentovat