pondělí 13. února 2017

Deportace, The Candy Tangarine Man, The Disappointments Room, Mistři hazardu, The Flame and the Arrow


Deportace (Det vita folket, 2015) - 50 %
Zajímavý film, kteří se ze začátku tváří zvláštně temně, skoro až depresivně, ale tenhle potenciál rozhodně nenaplní. Místo toho se snaž o nějaký komplikovanější příběh, což mi zrovna v tomhle případě přišlo až zbytečné. To tajemno se celkem rychle vytrácí a najednou už ke konci není tolik o co stát.

The Candy Tangerine Man (1975) - 70 %
Blaxploitation filmy jsou takový zvláštní žánr, který ale mnohdy funguje, jako je tomu třeba i v případě snímku "The Candy Tangerine Man", který mě bavil. Je to tak příjemně namachrované, je tu spousta pěkných žen, mnohé svlečené, akční scény nejsou skvělé, ale nejsou ani zlé, tohle je prostě blaxploitation, jak si ho představuji.

The Disappointments Room (2016) - 25 %
Dobrý horor si představuji trochu jinak. Snímek "The Disappointments Room" hraje na to, že je to strašně tajemné, že jsou zde lekací scény, ale jak se ukázalo, nakonec to bylo jen prázdné tlachání o ničem, které nevede k žádnému zajímavému výsledku. Prostě jen hororový obal, který je ale ve skutečnosti hodně prázdný.

Mistři hazardu (The Dukes of Hazzard, 2005) - 20 %
Body za Jessicu, která je zde neskutečně sexy, body za... no, je fajn, že je zde Burt Reynolds a člověk ví, že žije, i když pravda, už je to nějaký čas od natočení filmu, ale jinak mě tahle komedie prostě nenadchla. Johnny Knoxville a Seann William Scott vypadají jako zajímavá dvojka, ale tady mi prostě vadili.

The Flame and the Arrow (1950) - 70 %
Že byl Burt Lancaster skvělý herec, to jsem viděl, ale až nyní jsem zjistil, že začínal v cirkuse. To se skvěle projevilo právě ve snímku "The Flame and the Arrow", kde svoje akrobatické schopnosti ukázal. Příběh je hoodovský, ale režie Jacquese Tourneura a právě zajímavá akrobacie, která je naprosto skvěle zachycena, ho dělají zajímavým.

Žádné komentáře:

Okomentovat