sobota 18. února 2017

Sněhy Kilimandžára, The Thinning, The Valley of Decision, The World, the Flesh and the Devil, Up the Wrong Tree


Sněhy Kilimandžára (The Snows of Kilimanjaro, 1952) - 45 %
Skoro to vypadá jako zajímavý příběh. Spisovatel Harry (Gregory Peck) je v podstatě na smrtelné posteli pod Kilimandžárem, a rozhodne se vyprávět svůj příběh. Jenže ono to vyprávění samo o sobě prostě tak zajímavé není, a vy si po nějaké době uvědomíte, že nejzajímavější jsou záběry se zvířaty. To není nejlepší vizitka, protože tady mělo jít o příběh.

The Thinning (2016) - 60 %
Když máte výborný nápad, ještě to neznamená, že budete mít i výborný film. "The Thinning" má skvělé východisko - státy musely zavést selektivní síto, které určí, jací lidé jsou pro přelidněnou Zemi skutečně prospěšní. Ti, co neprojdou testem, končí. Úplně. Ale co když někdo mění výsledky? Natočeno bohužel jako malý film, což mu prostě tolik nesedne.

The Valley of Decision (1945) - 65 %
Vztahové drama o tom, jak jsou rodiče někdy pořádná osina v zadku, ale jak si za problémy někdy můžeme i sami. Myslel jsem, že hvězdou bude Gregory Peck, ale ukázalo se, že snímek "The Valley of Decision" táhne Greer Garson, která mi přišla živelnější, ale přitom přirozenější. Skvělá herečka, o které zatím mnoho nevím.

Trochu se to ve mně pere, protože na jednu stranu jsem rád, že jsem na snímek narazil, mám hrozně rád poslední muže/ženy na zemi, ale na druhou stranu mi trochu vadí, jak se tohle vyvinulo. Je to snímek s poselstvím, ale vlastně je to i vztahové drama o milostném trojúhelníku bez intimností. Ale jo, za mě pořád dobré.

Up the Wrong Tree (2013) - 60 %
Izraelský snímek, který má trochu bizarní děj, ale nic brutálního, a k tomu ještě postavičky, na kterých to celé stojí. Popravdě se docela divím, že se z toho nakonec stal film, který vyloženě neodradí diváka, ale dovede si ho pro sebe upoutat. Najdete v tom i nějaké poselství, a přitom je to celkem nenucené.

Žádné komentáře:

Okomentovat