úterý 14. února 2017

Pasažéři, Návrat do Modré laguny, Los violadores del amanecer, Dobrá země, Rošťáci


Pasažéři (Passengers, 2016) - 75 %
Myslel jsem, že to bude něco velkolepého ve stylu "Interstellar", ale ona je to ve skutečnosti sci-fi romance. Ale sci-fi romance, kde funguje dobře jak sci-fi rovina, tak i romantická rovina. Popravdě ta sci-fi o něco lépe, přece jen je ta romance trochu příliš zřejmá a s očekávaným průběhem, ale chemie mezi herci tady prostě je. Dobře se na to koukalo, s hrdiny jsem prožíval každý moment a vizuálně je to nádherné.

Návrat do Modré laguny (Return to the Blue Lagoon, 1991) - 5 %
Tohle není nic jiného než obyčejný remake původního filmu, ale s tím, že zde není v podstatě celou dobu nic nového, odehrává se to samé, až v závěru je to pak jiné, takových posledních 15 minut a nakonec to vyznívá pozitivněji. To z toho ale nedělá dobrý film, ale prostě jen špatnou kopii něčeho, co na diváka stejně nejspíš nezapůsobí.

Myslel jsem, že tohle je snímek, který chce říct trochu víc, než jen to, že muži někdy znásilňují ženy, protože muži jsou hovada, ale ono v tom moc víc není. Skupina hajzlů znásilní několik žen, aby nakonec... no nebudu prozrazovat pointu, ale rozhodně mě nepřesvědčila o tom, že tohle je něco víc než jen scény znásilňování, které jsou drsné, o tom žádná, ale víc v tom není. Na tohle téma jsou mnohem lepší filmy.

Dobrá země (The Good Earth, 1937) - 60 %
Nemůžu si pomoct, ale prostě sed mi nelíbí, když tu Číňany hrají Američané. Vyloženě mi to vadilo a já jsem se nedokázal do snímku vcítit. Je to prostě těžko uvěřitelné, a to třeba i v případě, kdy je ten příběh ve skutečnosti dobrý, což v tomhle případě platí, hlavně proto, že jsou zde dobře prezentovány ty kladnější lidské vlastnosti.

Rošťáci (The Goonies, 1985) - 55 %
Hodně jsem o tomhle snímku slyšel a vím, že v Americe je hodně oblíbený, ale při jeho sledování jsem prostě neměl pocit, že se jedná o něco výjimečného. Ano, dětští herci jsou zde fajn, příběh je celkem zajímavě dobrodružný, jsou zde zajímavé nápady a Columbus jako scenárista potvrzuje svou sílu, ale já jsem z toho odvázaný prostě nebyl.

Žádné komentáře:

Okomentovat