pondělí 27. února 2017

Lída Baarová, Gangsteři, Mlýnek na maso, My Best Friend, Láska z Khon Kaen


Lída Baarová (2016) - 70 %
Nemůžu si pomoct, ale mně se tenhle snímek líbil. Není to jasná výpověď o osudu Lídy Baarové, celkově je to pojato vlastně jako něco, co se mohlo stát, ale co může být samo o sobě zkresleno. Nacisti jsou tu zahráni skvěle, a tak mi vlastně jedině vadilo to, že Táňa se pro Lídu Baarovou ani trochu nehodila.

Gangsteři (Gangsters, 2002) - 60 %
Dobrá, francouzská kriminálka, která je tak nějak příjemně špinavá, kdy máte pocit, že jste skutečně v ulicích, že se snažíte něco řešit. Není to nijak přikrášleno, i když mě docela překvapilo, že to je vlastně i celkem romantický film. Příběh mě tolik neoslovil, ale protagonisté si mě dovedli celkem získat.

Mlýnek na maso (Grey Knight, 1993) - 40 %
Spousta známých tváří, ale nic z toho, což je hrozná škoda. Tady se hraje víc na výpravu než na to, o čem snímek vlastně bude. Je to škoda, protože z toho mohl být docela dobrý horor, možná zombie western horor, ale skončilo to někde na půl cesty, možná ani tam ne a nepřineslo to divákovi pořádný zážitek.

My Best Friend (2016) - 35 %
Rodinný film, na který se celkem klidně kouknete se svými dětmi, nic vám z něho v hlavě nezůstane, snad tedy až na to, že tu je mluvící kůň. Jinak je to takové to klasické hledání něčeho, ať už třeba vztahu v rodině, nebo prostě jen nějakého cíle. Nevím, asi už jsem na tohle starý, nebo je to tím, že ještě nemám děti.

Láska z Khon Kaen (Rak ti Khon Kaen, 2015) - 70 %
Neskutečně pomalý snímek se statickou kamerou, kdy jsem si zpětně zkoušel skákat mezi scénami a i přes desetivteřinové skoky se scéna v podstatě nepohnula. Zajímavý způsob natáčení, který mi ale překvapivě vůbec nevadil, a to možná i proto, že je zaznamenáno všechno, co vypadá obyčejně, ale nakonec vyznívá celkem neobyčejně.

Žádné komentáře:

Okomentovat