sobota 25. února 2017

Climax, Francouzský kankán, Free range - Balada o přijetí světa, Láska mezi superstar, Občan K.


Climax (2013) - 60 %
Kdyby ten snímek měl tak hodinu a nebyl zbytečně moc roztahaný, tak mu dám i víc. Hezky ukazuje, jak je sláva pomíjivá, ale především je zde ten neskutečně dobrý závěr, který mě dostal. Ten závěr je prostě skvěle natočený, skvěle vygradovaný a pro mě nečekaně dobrý. Nevěřil jsem, že by to mohlo s něčím takovým přijít.

Francouzský kankán (French Cancan, 1955) - 60 %
Nemůžu si pomoct, ale kromě toho, že je film takový příjemně uvolněný a má velmi dobrou dobovou výpravu, mi to zase tolik nedalo. Jean Gabin je tu příjemně padnoucí dané roli, ženy jsou zde krásné, ale kankánu jsem asi nepropadl. Film mi nepřišel moc sexy, spíš jen hezké zachycení určité doby ve Francii.

Free range - Balada o přijetí světa (Free Range/Ballaad maailma heakskiitmisest, 2013) - 40 %
Nějak jsem si pořád říkal, proč bych měl vlastně sledovat film od člověku, který mi ze začátku vadí a postupem času se nevole k němu jenom prohlubuje? Nakonec jsem na to nepřišel a na filmu "Free range - Balada o přijetí světa" oceňuji to, že má naprosto skvělou hudební stránku, která skutečně stojí za poslech.

Láska mezi superstar (From Justin to Kelly, 2003) - 5 %
Snímek natočený jen proto, že zde byli nějaké "hvězdy", které se právě zrodily a zrovna letěly, a tak bylo potřeba je trochu vydojit, aby se nenechaly peníze jen tak ležet. Herecky na prd, hudebně je to fajn, ale tak jen proto, aby je člověk slyšel zpívat, asi nemá cenu se dívat na takovou rychlokvašku, která nechutná dobře.

Občan K. (2012) - 80 %
Se společností je něco špatně, to je asi celkem zřejmé. Nejsem sympatizantem skupiny Ztohoven, ale musím uznat, že to, co tady předvedli a co se jim povedlo, ukazuje na to, že systém prostě nefunguje, že v nějakých ohledech je špatný. A že s tím nikdo ni nedělá, protože o tom nechce přemýšlet. Když už někdo přemýšlí, tak je pak vyvrhelem. ale ostatní budou dál spokojení...

Žádné komentáře:

Okomentovat