úterý 28. února 2017

Občan Havel přikuluje, Spectral, Superman/Batman: Apokalypsa, Swallows and Amazons, Tři muži a nemluvně


Občan Havel přikuluje (2009) - 60 %
Mám Havla rád a na tom se asi nikdy nic nezmění. Docela rád jsem poslouchal, jak on, ale i ostatní vzpomínali. Tohle je vlastně dokument o tom, jak vznikala hra "Audience" a já díky němu dostal chuť si hru zase jednou po delší době pustit. Dokument není nijak skvělý, ale jeho sledování mě bavilo.

Spectral (2016) - 60 %
Myslel jsem, že tohle bude herecky nezajímavé, ale právě herci ukázali, že i s béčka s nijak valným příběhem se dá udělat hodně koukatelný film. Dobře, mohou za to herci a také trikoví specialisté, protože po téhle stránce snímek funguje skutečně dobře a na scény se velmi dobře kouká. Doladit příběh a bude to parádní.

Superman/Batman: Apokalypsa (Superman/Batman: Apocalypse, 2010) - 40 %
Pro koho je tohle vlastně určené? Asi vážně pro puberťáky, kteří ocení, že se tu druhořadá hrdinka objeví jen v ručníku, i když je to v dané scéna naprosto zbytečné a mohla být oblečená. Superhrdinský komiks je neskutečně sexistický a ani v téhle animované podobě mě to dvakrát nebavilo.

Swallows and Amazons (2016) - 70 %
Dobrý rodinný film, kterých už se také nevidí tolik. Pravda, je to remake (respektive nová adaptace původní knihy), ale i tak si myslím, že jsou zde velmi dobře zvládnuté postavy - dětské i dospělé - a celkově děj, který je až překvapivě napínaví. Výborně vybraní britští herci tomu pak jen dodávají ještě trochu větší punc, než jaký by film měl bez nich.

Tři muži a nemluvně (3 Men and a Baby, 1987) - 80 %
Tenhle snímek se mi líbil už před dvaceti lety, kdy jsem ho viděl poprvé a nějak mi zůstal v hlavě. Chtěl jsem si ho připomenout. A pořád to stojí za to. Tom Selleck je jedním z mých nejoblíbenějších herců a tady je ve skvělé formě, stejně jako Steve Guttenberg. Kdyby Leonard Nimoy natočil jen tenhle film, naprosto by to stačilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat