pondělí 20. února 2017

Červená želva, Cestou Robina Hooda, Tum Bin 2, Teo-neol, Oko ve zdi


Červená želva (La tortue rouge, 2016) - 90 %
Už jen to, že je možné udělat osmdesátiminutový snímek beze slov, to je kumšt. Ale aby to byl snímek, který je tak líbivý, kde se krásně projevují francouzské a japonské vlivy, to už je prostě umění. Animace je naprosto nádherná. Tenhle film nemusíte pochopit, ale stejně vás dovede svým pojetím a příběhem okouzlit.

Cestou Robina Hooda (Trail of Robin Hood, 1950) - 50 %
Je to možné v konečném důsledku celkem podprůměrné, ale asi je to tím, jakou mám slabost pro westerny, že se mi to docela líbilo. Hraje se zde spíše na rodinnou notu, než na nějakou drsnější, ale i to celkem funguje, navíc je finále skutečně akční a dostanete se k němu velmi rychle. Snímek má jen hodinu čistého času.

Tum Bin 2 (2016) - 40 %
Nějaká návaznost zde sice je, ale v podstatě se jedná spíše o návaznost tematickou. Hned úvodní scéna, kdy se mladý muž zabije při lyžování, je taková, kdy nevíte, jestli se smát, nebo to brát vážně. A podobně je to i s celkovým vývojem, kde zjistíte, že vše může být trochu jinak, ale romance tomu stejně nechybí. Dlouhé, moc dlouhé.

Teo-neol (2016) - 80 %
Natočit dvouhodinový snímek o tom, jak je chlap uvězněn v tunelu, který se na něj sesypal, to už chce trochu umění, anebo do toho jdete s tím, že máte co vyprávět. A korejští tvůrci očividně měli co vyprávět. Film nenudí v podstatě ani na chvíli, což je dáno skvělými hereckými výkony, ale i výborně rozvrženými scénami v tunelu.

Oko ve zdi (2009) - 40 %
Asi u nás skutečně nejsme schopni natočit pořádný thriller. Budiž výjimkou filmy jako "Ve stínu". "Oko ve zdi" je ale neskutečně promarněná příležitost, kde jsou některé jednotlivé scény skvělé, ale jako celek ten film skoro nikam nesměřuje. Zajímavě vybraní herci se ztrácejí v příběhu, který nemá pořádný průběh.

Žádné komentáře:

Okomentovat