úterý 6. prosince 2016

Dny vína a růží, Krásné lži, Milý Johne, Dr. Dolittle 2, Trog


Dny vína a růží (Dayos of Wine and Roses, 1962) - 80 %
Blake Edwards měl neskutečný dar. Dokázal spojit komedii a drama ve filmu, kde fungovaly společně naprosto dokonale. Tady je to ale vidět trochu jinak než v jiných jeho spíše komediálních filmech. Tady je první poloviny rádoby komická, aby se ve druhé části stala dokonale dramatickou, drsnou a sebedestruktivně krutou. Výborné herecké výkony!

Krásné lži (De vrais mensonges, 2010) - 50 %
Na první pohled celkem fajn francouzská romantická komedie, která sází na to, že má docela dobrou zápletku - matka a dcera bojují o stejného muže. Nemůžu si ale pomoct, tenhle film je nakonec stejně nejzajímavější proto, že je zde Audrey, jinak to není nic, co by dovedlo až tak moc zaujmout. Škoda, čekal jsem asi něco trochu víc.

Milý Johne (Dear John, 2010) - 50 %
Nicholas Sparks je takovou jistotou. Vždycky víte, že dostanete něco dojemného, co se snaží i o celkem zajímavý příběh. Bohužel třeba skutečnost, že je Channingova postava voják, je zde naprosto zbytečná, stejně tak by mohl být mezinárodním obchodníkem. Ale postavy a jejich vztahy jsou dost zajímavé na to, aby vás to dokázala zaujmout.

Dr. Dolittle 2 (Dr. Dolittle 2, 2001) - 40 %
Opakovaný vtip už není vtipem, a tak tenhle film opravdu není moc vtipný a spíše jede na to, že to bude trochu emotivní a roztomilé. To je ale bohužel celkem málo, což je opravdu škoda. Eddie Murphy je dobrý herec, ale jednoduše se rozhodl, že v tomhle období bude dělat komedie, které ale nakonec nejsou tak vtipné.

Trog (1970) - 50 %
Škoda, že je to v konečném důsledku v podstatě to samé jako "Frankenstein", protože ze začátku mě ta hezká naivita filmu hodně bavila, nemluvě o tom, že Joan Crawford mám prostě rád a je jedno, v jakém věku. Jenže ten konec už je prostě moc klasický, moc se zde hraje na jistotu, což je velká chyba.

Žádné komentáře:

Okomentovat