pátek 9. ledna 2015

Zakázané hry, Tom Sawyer & Huckleberry Finn, White Rabbit, Gabriel Iglesias: Hot and Fluffy, John Rabe - nacista zachránce


Zakázané hry (Jeux Interdits, 1952) - 90 %
Silný snímek o tom, že být dítětem není jednoduché, a už vůbec to není jednoduché za války. Ano, děti se možná trochu zpronevěřili dospěláckým zákonům, ale copak za to je třeba stihnout je trestem? Dospělí si prostě myslí, že všechno, co dělají, je správné, což nutně není pravda. Nejhorší na tom je, že to platí ve skutečně mnoha případech.

Val Kilmer překvapil tím, že není k poznání a také tím, že celkem dost zhubnul. Konečně. Film pak překvapil tím, že je docela dobrý a že se mu podařilo udržet kouzlo Twainovy tvorby, a to i v tom smyslu, že místy je to temnější, než by se na první pohled zdálo. Navíc ten výborný přízvuk všech postav. Dobré.

White Rabbit (2013) - 60 %
Ono je už tak nějak od začátku jasné, jak to vlastně skončí, a tak snímek trochu ztrácí na tom, jak se vás dotkne, ale i tak myslím, že je to něco, co se vás dotknout může. Ukázka toho, co lidé dokážou, a to ve všech možných špatných smyslech. Překvapilo mě docela silné gore v závěru. Sedlo to tam dobře.

Fluffy mě prostě baví a jeho stand up kouskům se směji v podstatě celou dobu stopáže. Má dar vyprávět a navíc to podat zábavně. To je něco, co nemá každý. Gabriel je pak výborný i v tom, že skvěle imituje přízvuky, hlasy a zvuky. Prostě paráda sledovat každé jeho vystoupení. Nemůžu se dočkat dalšího.

John Rabe - nacista zachránce (John Rabe: The Good Nazi of Nanking, 2008) - 70 %
Dobrý dokument o člověku, který sice sympatizoval s nacisty, ale pak v Japonci obléhaném Nankingu udělal něco, co by jiný člověk neudělal. Vysloužil si to, že se o něm v Evropě v podstatě vůbec nic neví. Další zajímavý dokument o tom, co se tenkrát v Nankingu dělo. Naštěstí se snímek zaměřuje výhradně na osobu Rabeho.

Žádné komentáře:

Okomentovat