čtvrtek 27. listopadu 2014

Brink, Otázka života a smrti, Matter Fish, Kite, Meltdown


Brink (2011) - 50 %
To zásadní je řečeno na začátku, protože pak už se moc nemluví. Klasický krátký dojmový film, který ve vás dokáže vyvolat nějaké emoce anebo v tomto ohledu zklame. Musím říct, že u mě se dostavila spíše druhá strana mince a snímek mě až tak nerozhodil. Určité kvality mu ale nelze upřít.

Otázka života a smrti (A Matter of Life and Death, 1946) - 85 %
Nic není silnější než láska. Jasně, je to propagační, ale tak po válce se není čemu divit. Co je mnohem důležitější, to je skutečnost, že je to nápadité (nejen použití černobílých a technicolorových scén), je to místy nádherně velkolepé a krásné ve své romanci. Tohle j snímek, který snadno přežil i svou dobu a má co říct i dnes. Bohužel je smutné, že tu věc s tou láskou pořád ignorujeme.

Matter Fisher (2010) - 50 %
Ne vždy se vám podaří ulovit něco, co opravdu stojí za to. Rybáři tohle znají a očividně to má poznat i tenhle rybář kreslený. Vizuální stránka mě mile překvapila a líbila se mi, to, co jí bylo vyprávěno už bohužel méně. Na druhou stranu pořád si to v klidu na průměr sáhne.

Kite (1998) - 70 %
Jak se dalo předpokládat, japonská anime předloha je hodně jiná než americký snímek stejného jména z roku 2014. Tohle je silně erotický, ani ne hodinový film, který byl původně vysílán jako dvoudílná minisérie. Tady v tomhle případě tu touhu a potřebu po pomstě cítíte v každém momentě. Americký remake je vůči tomu směšný.

Meltdown (2009) - 70 %
Příběh není nic skvělého, ale když v tomhle jedou zbytky z jídla, najednou je to o něčem jiném a jinak to vypadá. Prostředí ledničky je skvěle zachyceno, stejně jako je dobrá animace neživých produktů. Scéna s řapíkatým celerem a jeho zlomením je naprosto výborná, jako kdybyste skutečně sledovali lámání kostí.

Žádné komentáře:

Okomentovat