sobota 17. května 2014

Pokémon 3, Walter Mitty a jeho tajný život, Knights of Badassdom, Volavka III, Zbav se svých miláčků


Pokémon 3 (Pokémon 3: The Movie, 2000) - 75 %
Z prvních tří pokémonních filmů je tenhle rozhodně nejzajímavější, nejnápaditější a je v něm hodně fantazie. Jasně, není to velké umění je to celkem předvídatelné, ale pro děti i pro fanoušky seriálu nebo hry mi to přijde celkem adekvátní. Jasně, mohlo by to být dospělejší, ale tak na děti je zaměřeno především. Já jsem spokojený. Ani ty 3D animační prvky mi nějak moc nevadily.

Walter Mitty a jeho tajný život (The Secret Life of Walter Mitty, 2013) - 90 %
Nebýt té laciné romantiky by to byl naprosto výborný film. I tak mě ale dostal. "Walter Mitty a jeho tajemný život" je něco, co mám rád. Chlapík, který je nejprve nezajímavý, ale nakonec se ukáže, že v něm dříme mnohem více. Ben Stiller je v téhle roli skvělý ve všech rovinách a vybral si výborné herce jako spolupracovníky, kteří mu prostě šli na ruku. Tohle je takový ten malý velký film, který může pohladit po srdci. Mě pohladil.

Knights of Badassdom (2013) - 55 %
LARP pojaté až moc skutečně, až moc krvavě, ale jako komedie. Nemá to kvality "Tuckera a Dala", myslím kvality komické, ale je to docela zábava. Hudební složka je nařachaná, postavy jsou docela fajn tupé, a i když vám LARP nic neřekne, jsou zde momenty, které vás mohou dostat. Triková stránka je dobrá, ale určitě ne výborná. Tak je to i s celým filmem. Vtip tu je, ale žádný, který vás položí na záda. Víc vtipů a byla by to naprostá paráda.

Volavka III (Mou gaan dou III: Jung gik mou gaan, 2003) - 70 %
Příběh se uzavřel a je hotovo. Kvalitativně má série spíše sestupnou tendenci, tady už šlo jenom o to, aby se třetí příběh narouboval na předchozí dva filmy a celé to nějak dostalo smysl. Myslím, že tohle se podařilo se ctí, ale dozvuky prvního filmu stejně zůstávají natolik silné, že je třetí "Volavka" jen prostě třetím dílem v sérii.

Zbav se svých miláčků (Kill Your Darlings, 2013) - 70 %
Rozhodně je to film, který vás seznámí se zajímavými událostmi. Mladí herci zde předvádějí, že nechtějí zůstat ve škatulkách, i když s DeHaan se svým obličejem prostě nemůže hrát klaďase s láskou v srdci. Harry Potter nám trochu dospěl, ale jeho kukuč je pořád dětinský. Předvedl se zde ale dobře se vším všudy. Škoda, že ty beatnické filmy, respektive filmy o beatnicích jsou většinou takové jen dobré, nikoli zlomové. Tohle je další případ. Kvalitní, ale ne výjimečné.

Žádné komentáře:

Okomentovat