sobota 31. května 2014

Pokémon: Mewtwo Returns, Old Mate, Vyvolený, Godzilla, Valley of Dolls


Zase na mě dopadla nostalgie té původní animace a původních příběhů v seriálu, a tak jsem si tenhle bonusový film k první filmu vlastně docela zamlouval. No jo, do Pokémonů jsem se zamiloval jako kluk a něco z téhle lásky ve mně ještě zůstalo. Asi toho zůstalo vlastně celkem dost.

Old Mate (2013) - 70 %
Po dlouhé době - naposledy snad u "Potomků lidí" - jsem měl pocit, že rozkomíhaná kamera má mysl. Navíc ještě ta úžasná mlha v lese. Zajímavý snímek se skvělou atmosférou. Když řeknu, abyste skočili z okna, skočíte? Když vám kámoš řekne, abyste obrali starého chlapíka, mrzáka, co žije sám v lesích na samotě, uděláte to? A uvědomujete si následky? Škoda celkem prázdné pointy.

Vyvolený (Unbreakable, 2000) - 85 %
Jeden z nejlepších filmů M. Night Shyamalana, který se mi líbí i proto, že vychází ze superhrdinských komiksů. Líbí se mi civilnější pojetí superhrdinů a tohle je dovedeno v podstatě až k naprosté realističnosti. Líbí se mi pomalé záběry i to, jak postavy hrají. Je zde náznak patosu, který převládá v nových Shyamalanových filmech, ale je držen v takové míře, že je to více jak snesitelné. Navíc i tentokrát se podařila dobrá pointa. I po letech se mi tenhle film hodně líbí. Možná ještě o něco víc, protože tohle téma mě fascinuje.

Godzilla (Godzilla, 2014) - 80 %
Nebudu tak nekritický, abych v tomhle filmu neviděl chyby, je jich tam docela dost, co se logiky týká, ale tohle je pořád snímek, který vychází z kaiju filmů a v podstatě tedy z béčkové produkce, kde příběh je většinou trochu na druhém místě a jde především o monstra. Líbí se mi, že tady jsou v hlavní roli, protože ty lidské postavy nestojí za to. Doufal jsem, že tohle bude trochu jako japonské klasiky a vlastně se mi to tak nějak splnilo. Ty americké záběry do toho také promlouvají, ale monstra vítězí a to je prostě krása. Čekal jsem zprasený film, ale za výsledek jsem opravdu rád.

Valley of Dolls (2014) - 65 %
Kdyby to nebylo o tak zajímavém místě, ten film ani nic moc neřekne, ale právě díky výběru místa a osoby je to nesmírně zajímavé. Tohle je ale vlastně jen taková upoutávka, kdy autor z místa nedostal tolik, co mohl. Žena žijící ve vesnici, kde lidé přežívají jako panenky, které ona vytvořila. Bizarně zvláštní, ale přesto krásné, ač smutné.

Žádné komentáře:

Okomentovat