pátek 2. května 2014

Jak básníkům chutná život, The Art of the Steal, Bez doteku, The Hungover Games, The Occupants

Do třetice všeho dobrého a dopadlo to dobře. Je to zábavnější a pro mě i něčím zajímavější než díl druhý. Líbilo se mi, jak musí Štěpán řešit zajímavé situace, které mu život přináší. A pořád si udržuje svůj podivně temný optimismus. On vlastně celou dobu vypadá, že je v depce, ale stejně chce žít dál a dál to zkouší. Jde za cílem, i když je v nedohlednu. Tohle je sympatické. Matásek je až neskutečně protivný.

The Art of the Steal (2013) - 40 %
Kurt Russell se nenápadně vrací mezi aktivní herce. Za poslední tři roky toho moc nenatočil, ale třeba se to změní. V natáčení má rovnou tři projekty. "The Art of the Steal" je zlodějskou komedií, což podle všeho v poslední době letí. Bratři Coeni se svým scénářem k filmu "Gambit" dokázali, že to není jednoduché, film The Art of Steal" to jen potvrdil. Film nemá potřebný náboj a ani Russell, Dillon nebo Baruchel to nezachrání. Docela jsem se nudil. S těmi vtípky si to aspoň na těch 40 % sáhne.

Bez doteku (2013) - 50 %
Jako povídka by tenhle film vypadal dobře, jenže u filmu se musí pracovat ještě s herci, zvukem a obrazem a ne jen se slovem. Tohle je problém tohoto příběhu, který je ve své podstatě silný, ale v podání mu něco schází. Marian Roden nehraje špatně, ale jeho scény jsou někdy křečovité. Tereza Vítů je mladá, krásná a odvážná, což film potřeboval. Jsem rád, že je v současnosti herečkou Jihočeského divadla. Bohužel ve filmu "Bez doteku" je zbytečně moc výplně. Slušela by mu výrazně kratší stopáž. Na divadle by to jako experiment vypadalo zajímavěji. Konec bohužel vyznívá do prázdna.

The Hungover Games (2014) - 40 %
Dát dohromady "Hungover" a "Hunger Games" už podle názvů není až tak těžké. Na první pohled je jasné, že se bude jednat o parodii a nejde opravdu o nic jiného. Tohle je prostě jenom skládka blbých vtipů, kde jediné, co vyniká je Rita Volk, původem uzbecká herečka, která očividně nemá problém s tím, aby zahrála cokoli, navíc je opravdu sexy. Jinak ale celkem klasická parodie, která vyhrává sem tam dobrým vtipem a přítomností pornohereček.

The Occupants (2014) - 30 %
Tváří se to jako dobrý thriller s nečekaným vyústěním, ale na to to není dost novátorské, dost jiné. Je to trochu amatérské, digitální kamera tomu moc nepomáhá. Finální pointa bohužel není až tak nečekaná, což je prostě dáno tím, že podobných filmů je víc a dnešní divák už nebude tak šokovaný. Ale je hezké, že matka z "How I Met Your Mother" hraje i jinde než jen v televizi. Po "Vlkovi z Wall Street" je to zase trochu něco jiného.

Žádné komentáře:

Okomentovat