neděle 18. května 2014

Pokémon navždy, Žena ve vodě, Lady Snowblood, Mission: Impossible, Mládí v trapu


Pokémon navždy (Pokémon 4Ever, 2001) - 45 %
Počítačová grafika Pokémonům nesluší, respektive nesluší jim v případě, kdy jsou zde scény, které jsou kresleny tradičně, případně se jedná o kombinaci obojího. Prostě to nevypadá dobře. V tomhle směru je film bohužel nesmírně protivný. Scénář to také moc nevynahrazuje, jedná se jen o seznámení s dalším super silným, i když na první pohled roztomilým Pokémonem. Pro ty, co nemají rádi Pokémony, to nemá smysl. Docela by mě zajímalo, proč tolik lidí pořád hodnotí Pokémonní filmy odpadem. To na ně koukají dál, i když se jim třeba první dva nelíbili? To je hodně špatné zacházení s vlastní časem? Anebo je na ČSFD tak obrovská tlupa idiotů, která prostě jen dává odpad tam, kde se to nosí? Jinak ale je ve filmu jedna zásadní informace, ale nevím, jestli je v seriálu dál využita.

Žena ve vodě (Lady in the Water, 2006) - 40 %
Shyamalan se od tohoto filmu začíná propadat do hlubin, kde jeho dialogy vyznívají neskutečně směšně, pateticky a uboze. Jako kdyby už nedokázal něco, co by se nesnažilo tvářit jako neskutečně zásadní věc, která změní lidem život. Ano, jsou zde zajímavé postavy, a to hlavně v případě Clevelanda, ale to prostě nestačí. Film se utápí s tím, jak se snaží o to, aby fikce vstoupila do reality. Film ale nestojí na pevných základech, protože Shyamalan prostě nedokáže vhodně s postavami pracovat.

Lady Snowblood (Shurayukihime, 1973) - 85 %
Nádherně strukturovaný film, u něhož vám hned od začátku dojde, že se jedná o jasnou inspiraci pro "Kill Bill". Jsou zde dokonce i stejné scény, někdy doslova, jen s tím rozdílem, že v americkém filmu nejsou hrány Japonci. Tarantino ani není tím, kdo přišel s vodotrysky krve, to už měl na svědomí právě tenhle film. Byla to více jak jen inspirace. On i ten příběh je dost podobný. "Kill Bill" je ale přece jen modernější a akčnější. "Lady Snowblood" si ale drží velmi dobrý standard a doslova nadchne. Těch více jak 40 let na něm rozhodně znát není. Kéž by u nás vyšla manga, která byla zdrojem pro scénář. Krev, sníh a japonské kostýmy si nádherně rozumí.

Mission: Impossible (Mission: Impossible, 1996) - 60 %
Na svou dobu trikově dobré a asi to tenkrát byl trhák, ale nějak si nemůžu pomoct, po těch skoro dvaceti letech už mě to tak nebere. Seriál, ten původní, mi pořád přijde trochu zajímavější a nápaditější. Jak říkám, trikově je tohle výborné a scéna v tunelu je prostě akčně cool, ale už to není ono. Asi bych musel být ještě dítě, abych to tak ocenil. Poslední - čtvrtý - film byl také cool, ale prostě modernější, rychlejší.

Mládí v trapu (Old School, 2003) - 60 %
Fajn komedie, kdy mi překvapivě nevadil ani Vince Vaughn, kterého v současné době nesnesu. Will Ferrell je přesně takový magor, jakého si člověk přeje a není otravný, což je jeho problém v současnosti. Příběhově to není až tak originální, ale je fajn, že ta romantika tu má místo spíše jako vedlejší linie. Pobaví, ale pro mě není "Mládí v trapu" příliš ohromujícím filmem.

Žádné komentáře:

Okomentovat