středa 7. května 2014

Angels in Stardust, Zprávař 2 - Legenda pokračuje, Anna Nicole, Apocalypse Pompeii, Sex ve městě 2


Angels in Stardust (2014) - 35 %
Snímek ze života celkem nezajímavých postav, kde se hraje na to, že nás zaujme hlavně prostředí, v němž se snímek odehrává. Nějak se to nedaří. Každý člověk má své sny a cíle, ne každému se je daří naplnit, někomu zase ano, ale na úkor druhých. To není samo o sobě až tak objevné. Ani film není v ničem příliš zajímavý. Trocha romance, trocha dramatu, skoro žádný vtip. Takhle by se dal natočit každý film ze života.

Zprávař 2 - Legenda pokračuje (Anchorman 2: The Legend Continues, 2013) - 60 %
Rozhodně mě to nedostalo tolik jako první film, ale pořád jsou zde místa, jež jsou skvělá. Někteří herci trochu zestárli, ale jiní jsou výborní. Nejlepší je jednoznačně scéna na konci, kde se sejde skutečně komediální elita. Parádní scéna a to, na co jsem celý film čekal. Je to až zbytečně dlouhé a někdy schematické natolik, že mě to ani moc nebavilo.

Anna Nicole (2013) - 40 %
Čekal jsem kontroverzní životopisné drama, ale trochu mě mátlo označení, že se jedná o televizní film. Přece jen, co se týká filmové tvorby, je televize velmi prudérní. Došlo k tomu, co jsem očekával. Život Anny Nicole Smith je popsán průměrně, místy celkem nudně a ani zde není tak zásadně zachyceno, proč se z ní stala taková "celebrita". Tohle je jen příběh o jedné fetce, co možná ani nemohla za to, co z ní bylo. Jako kdyby byla kontroverze zakázána. Film je místy až moc krásný, není zde nic opravdu hnusného. Vizuál to celé kazí a dělá z toho podívanou, kterou tenhle film rozhodně není.

Apocalypse Pompeii (2014) - 35 %
Když jde do kin něco nového, katastrofického, je velká pravděpodobnost, že se objeví levnější verze takového snímku. Béčková, se špatným scénářem a většinou nudná. Vzhledem k tomu, že Paul W. S. Anderson vyslal do kin "Pompeje", nenechala na sebe nízkorozpočtová verze dlouho čekat. Rozdíl je ale mimo jiné i v tom, že "Apocalypse Pompeii" se odehrává v současnosti, nikoli v době skutečného výbuchu Vesuvu. Dostanete přesně to, co čekáte. Kvalita je strašná, ale místy je to stejně zábava. 

Sex ve městě 2 (Sex and the City 2, 2010) - 20 %
Nechápu, jak se z těchhle čtyř žen mohly stát taková symboly a celebrity a jak mohl být ten seriál tak oblíbený, tedy pokud je natáčený stejným způsobem. Za vzory se zde dávají naprosto nemožná individua, která nejsou schopna vést jakékoli vztahy, alespoň ve dvou případech (Carrie a Samantha), ale přesto jim všechno vychází. To je skoro neuvěřitelné. Ne, tohle už nikdy více.

Žádné komentáře:

Okomentovat