pátek 30. května 2014

Pokémon the Movie: Genesect and the Legend Awakened, Foureyes, The Right King of Wrong, Left, The Wrath of Vajra


Zase jeden díl, kde se podařilo najít vhodný kompromis mezi klasickou a 3D animací a nepůsobí to rušivě. Dostali jsme se do bodu, kdy má Pokémonní svět téměř 650 Pokémonů. ale on roste ještě dál. Docela se mi nekonečnost tohoto produktu líbí. Asi nás nic moc nepřekvapí, ale stejně, Pokémoni u mě navždy budou mít speciální místo.

Foureyes (2013) - 70 %
Přesně ten filmeček, kterému sluší krátká forma, možná by mu slušela ještě o něco kratší. Je to vtipná komedie, která má prvky absurdního dramatu, což mi osobně sedí. Nepřehání se to, je to dávkováno tak akorát, a jsou zde momenty, u kterých se sice ani já nesměju nahlas, ale stejně si řeknu, že tohle bylo vážně výborné. Není to excelentní, ale tohle mě bavilo.

The Right King of Wrong (2013) - 40 %
Ty postavy jsou docela fajn, ale ona je to stejně pořád stejná klišovitá blbina, jako každý jiný romantický film. Prostě jen schéma, kdy "hrdina" chce svou vyvolenou, a to za jakýchkoli okolností. Ten, co s ní je teď, musí být šmejd, aby to mohlo fungovat. Je to trochu nuda, ale jak říkám, ty postavy celkem ušli.

Left (2013) - 80 %
Výborný krátký snímek o tom, že přátelství je krásná věc, ale když do toho přijde holka, hodně se změní. To se stalo právě dvěma hlavním kamarádům. Ten, co se zamiloval je na tom dobře ale ten, co zůstal sám... no, v jeho případě se to hodně zvrtlo. Ukázka toho, že jednoduchá animace vůbec nemusí být z nouze ctnost, ale nástroj, který umocní dojem.

The Wrath of Vajra (2013) - 65 %
Co se týká bojových umění, je tohle vážně paráda, a nejen ten finální příběh, který je prostě úchvatný i svým vizuálním zobrazením. Bojové umění je to, čemu tenhle snímek vládne. Bohužel příběh už je v tomhle případě něco jiného, a je to bohužel nepříliš příjemné klišé, které standardního diváka nijak neohromí. Trochu mě to mrzí, protože kvůli těm bojovým scénám by si film trochu lepší příběh zasloužil. Ty fantasy prvky jsou pak skoro zbytečné.

Žádné komentáře:

Okomentovat