čtvrtek 22. května 2014

Pokémon: Lucario and the Mystery of Mew, Ride Along, Road Trip, Transcendence, BlackJacks

Musím říct, že po delší době se mi tenhle díl zase opravdu líbil, snad i proto, že je poznat, jak si s animací dali tvůrci práci. Po technologické stránce je to kvalitní, ač příběhově tu jsou nedostatky. V podstatě jde pořád o přátelství, ale aspoň zde jsou jiní Pokémoni a také jiné postavy. Celkově je příběh celkem příjemný a dá se zhlédnout, i když asi nikomu zrak nevytře.

Ride Along (2014) - 25 %
Strašlivě provařené schéma buddy movies, které prostě už nefunguje tak, jak by mělo. Ice Cube je překvapivě dobrý, Kevin Hart je prostě jenom otravný a vy moc chcete, aby to schytal mnohem víc. No, jede se i v zajetých kolejích příběhu, který nic specifického nepřinese. Tim Story jen dál dokazuje, že je prostě jen podprůměrný filmař.

Road Trip (Road Trip, 2000) - 55 %
Tahle komedie mi k srdci nikdy moc nepřirostla, ale není to až tak moc velká pitomost. Je vidět, že se to hodně snaží svézt na úspěchu "Prciček", ale aspoň se to zbytečně nesnaží šroubovat na téma "ztráta panictví". Příběh má smysl, ale o samotný road trip vlastně ani tak moc nejde, toho je zde minimum. Sem tam je tu dobrý vtip nebo zajímavý postava.

Transcendence (Transcendence, 2014) - 70 %
Ten film má chyby v logice, nefunguje to dokonale a závěr není zrovna z těch, na které se vyplatí čekat, ale stejně je zde prezentována myšlenka, která stojí za to. Je to pravda sice už trochu ohrané, alespoň vzhledem k "Terminátorovi". Přesto si myslím, že to je docela zajímavé téma, které nebylo zpracováno až tak špatně, jen prostě hodně hollywoodsky. Škoda, více se zaměřit na psychologickou rovinu a méně na akci, která stejně za moc nestojí, bylo by to výborné.

BlackJacks (2014) - 30 %
Takové hodně obyčejné béčko s hodně obyčejnými digitálními triky a neméně obyčejným příběhem. Tohle je prostě ten film, který si na nic moc nehraje, chce alespoň vypadat fajn, ale utápí se v klišé a celkem i nudě. Dá se to zhlédnout, ale dojmy asi nebudou nijak uspokojivé.

Žádné komentáře:

Okomentovat