úterý 6. května 2014

Against the Wild, Alfa a Omega 1 až 3, Event 15


Against the Wild (2014) - 40 %
Rodinný film o tom, jak děti bez rodičů skončí v přírodě se svým psem. Nebýt toho psa, hodně špatně by to všechno dopadlo. Celkem se mi líbilo, že jsou zde docela odvážné scény se zvířaty, ale nic to nemění na tom, že snímek si jede podle zažité šablony a samozřejmě se zde nezapomene řešit ani vztahy rodičů mezi sebou a otce k dětem, jež nebyly před zmizením dětí úplně v pořádku. Spíše podprůměrné, než aby si to sáhlo alespoň na ten průměr.

Alfa a Omega (Alpha and Omega, 2010) - 35 %
Variace na příběh Romea a Julie jen s tím rozdílem, že jsou zde v podstatě jen divocí psi, a také s tím rozdílem, že to celé je animovaná komedie pro děti. Tváří se rodinně, ale tohle je opravdu především pro děti. Dospělí nemají, co by si zde užili. I když jsou zde momenty rádoby napětí, stejně je od začátku jasné, jak každá scéna dopadne. Novátorství není ani v animaci, která je vyhlazená, ale prázdná.

Dva psi z prvního dílu mají štěňata, stopáž snímku se zkrátila na polovinu, tedy na 45 minut, a hned je to snesitelnější a vlastně i vtipnější. Malá štěňata jsou roztomilá, a i když prožívají podobnou cestu jako jejich rodiče, jsou u toho mnohem snesitelnější. Film není nějak zásadně výjimečný, animace stále není na úrovni současných nejlepších filmů, ale příběhově i emotivně to funguje lépe. Sníh ale rozhodně nebyl dobrý nápad.

Trochu lepší než první díl, ale o maličko horší než díl druhý. Je to hlavně v tom, že je to pořád variace na to jedno téma a příběh se ve skutečnosti nikam moc neposouvá. Jako díl nějakého dětského seriálu, zkrácený na polovinu, by to bylo fajn, ale jako film na DVD to není nic moc.

Event 15 (2013) - 35 %
Skvělý nápad, který je naprosto zesměšněný závěrečnou pointou. To je hodně velká škoda, protože jinak to mohlo být opravdu něco výborného, hodně mysteriózního. Jennifer Morrison je celkem fajn, což mě docela překvapuje, ale i přes stísněnost prostoru, kterou osobně ve filmu miluji, mi "Event 15" nepřišel nijak skličující. Škoda. Tenhle námět si říkal o temnější a tajemnější zpracování.

Žádné komentáře:

Okomentovat